Brașov: Protestul elevilor împotriva ordinului de ministru care le interzice telefoanele mobile la ore. „Dacă elevii trebuie să renunţe la telefoane, de ce să nu o facă si profesorii?”

Last Updated on ianuarie 19, 2018 Elevii din Brașov sunt chemați vineri, de la ora 14:00 în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva interzicerii telefoanelor mobile la orele de curs. Este propus și un marș către Inspectoratul Școlar. Organizatorul propune ca și profesorii să predea telefonul înainte de ore, la fel ca elevii.

Pe Facebook, a fost creat un eveniment în acest sens: „Toţi elevii din Braşov sunt chemaţi să îşi apere drepturile şi să îşi exprime dezaprobarea faţă de ordinul prin care aceştia nu vor mai avea dreptul să poarte telefonul mobil asupra lor în timpul orelor de curs, astfel acestea trebuind să fie confiscate de şapte ori pe zi.

Brașov: Protestul elevilor împotriva ordinului de ministru care le interzice telefoanele mobile la ore. „Dacă elevii trebuie să renunţe la telefoane, de ce să nu o facă si profesorii?” 1

Cum vă puteţi implica:
-În primul rând să veniţi la manifestaţie şi să participaţi la marş
-Să aveţi la voi pancarte, steaguri şi telefoane
-Să apăsaţi că participaţi sau că sunteţi interesaţi
-Să distribuiţi evenimentul şi să vă invitaţi prietenii
-Să le vorbiţi colegilor despre eveniment
-Să puneţi afişe la avizierul şcolii şi în clase

Locul de adunare este Prefectura Braşov şi la 16:15 plecăm în marş spre Inspectoratul Şcolar Judeţean unde vom aprinde luminile telefoanelor în semn de protest.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care nu suntem de acord cu decizia ministrului:
1. Apeluri importante – Un părinte trebuie să poată da mereu de copilul lui, în special atunci când se întâmplă ceva grav.

2. Să notăm – Tehnologia este un avantaj. Telefoanele sunt folosite la ore pentru a memora teste în calendar, nota subiecte interesante menţionate de profesori şi servesc drept ajutor de învăţare.
3. Cazuri urgente – Să spunem că are loc un cutremur sau incendiu. Nişte elevi şi-ar putea pune vieţile în pericol încercând îşi recupereze aceste bunuri, iar pe cele distruse cine le plăteşte?

4. Furarea, pierderea sau stricarea – Nu trebuie să uităm că celularele s-ar putea deteriora în urma unor accidente, iar nu toate persoanele sunt de încredere şi se pot fura cu uşurinţă.
5. Dublu standard – Dacă elevii trebuie să renunţe la telefoane, de ce să nu o facă si profesorii? Cadrele didactice sunt puse într-o lumină proastă deoarece devin modelele unor şefi cărora nu li se aplică regulile, pe când ele ar trebui să fie nişte exemple bune de urmat.

6. Viaţa reală – Se pune dese ori problema faptului că şcoala nu îi pregăteşte pe copii pentru adevărata piată a muncii. La aproape orice loc de muncă angajaţii folosesc celularele pentru a îşi uşura munca şi a fi mai productivi.

7.Filmări – Un fel de Legile Justiţiei în educaţie. Mulţi dascăli abuzivi au fost prinşi datorită telefoanelor, dacă îi lăsăm pe copii fără ele acestea se vor înmulţi.

Bonus: Domnul Liviu Marian Pop nu a consultat pe nimeni când a luat această hotărâre. Părinţi, profesori, elevi, nimeni nu a fost întrebat dacă doreşte această schimbare.

Acest protest paşnic, legal şi civilizat nu are de a face cu persoana ministrului Educaţiei, ci doar cu dispoziţia semnată de domnia lui.
“Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ.” – Ordinul semnat de Liviu Marian Pop, ministrul Educaţiei.”
https://www.edu.ro/sites/default/files/3027_2018_2.pdf

“Timendi causa nescire est.” – Seneca”

Previous Story

Brașov: Update. Din cele două femei găsite moarte de doi ani au mai rămas doar scheletele. Suspiciunile Poliției

Next Story

Poiana Brașov: Starea pîrtiilor, vineri, 19 ianuarie. Sunt 0 grade Celsius și este înnorat.