Aeroportul Brașov NU va fi construit de Primărie! Este bine? Ce spune șeful Consiliului Județean, Adrian Veștea

Last Updated on ianuarie 30, 2018 Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov s-a decis: Aeroportul Brașov va fi construit doar de instituția pe care o conduce, fără ajutorul Primăriei. Acesta are și o explicație, birocrația care ar pune în pericol desfășurarea lucrărilor. De menționat că aceeași strategie o are și Aeroportul Cluj (aproape 3 milioane de călătorii în 2017) care este administrat de o firmă ce aparține de Consiliul Județean iar Primăria Cluj nu este implicată în proiect.

Adrian Veştea, citat de bzb.ro: „În mod firesc, ne-am dori în primul rând să realizăm acest aeroport şi să îl operaţionalizăm în parteneriat cu alte administraţii publice locale, precum Municipiul Braşov, Oraşul Ghimbav, judeţele Covasna şi Harghita, şi alţii.
Aeroportul Brașov NU va fi construit de Primărie! Este bine? Ce spune șeful Consiliului Județean, Adrian Veștea 1

Un asemenea scenariu ar permite să distribuim atât efortul investiţional, cât şi riscurile, cu alte autorităţi publice ale administraţiei locale. Există însă, în acest scenariu, un factor de risc în ceea ce priveşte termenul de realizare a investiţiei, termen ce ar putea fi decalat pe o perioadă lungă, risc legat de avizarea de către instituţiile româneşti şi europene abilitate în ceea ce priveşte acordarea măsurii de ajutor de stat de către UAT-urile asociate în acest scenariu.

Toate aceste proceduri legale obligatorii pot decala finalizarea proiectului pe un termen greu de precizat la acest moment. Este posibil toate aceste proceduri să dureze şi doi ani”.

George Scripcaru, luna trecută, citat de bizbrasov.ro.„În funcţie de votul consilierilor judeţeni, pe ce variantă vor dori să aprobe, ne vom plia şi noi ca municipalitate.
Consiliul Judeţean a procedat foarte bine că a făcut studiul de fundamentare, pentru că de acolo se vede ce paşi trebuie să facem. Municipalitatea este pregătită să se implice, în funcţie de ce decizie o vor lua, repet, consilierii judeţeni”.

Previous Story

Brașov: Ești de acord? Imnul naţional în toate şcolile din oraș înainte de cursuri

Next Story

Brașov: Gala ”Aici pentru Tine” 2018 cu Andreea Marin, Paula Seling și Florin Chilian. „Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, în 2018, suntem alături de două cazuri medicale grave. Mai exact, suntem alături de doi copii frumoși, minunați, cărora vom încerca să le schimbăm soarta”