Autostrada Brașov-Bacău, din 2018 încep licitațiile. Se face mai repede ca autostrada Brașov-Comarnic?

Last Updated on decembrie 22, 2017 Ministerul Transporturilor a anunțat zilele trecute că va începăe licitațiile pentru mai multe autostrăzi. Este vorba despre primii paşi concreţi pentru pregătirea fazelor premergătoare demarării construcţiei autostrăzilor Iaşi – Târgu Mureş, Iaşi – Ungheni şi Bacău – Braşov (190 kilometri), drumul de mare viteză Paşcani – Siret şi a legăturii Paşcani-Bacău, pe coridorul 9 Pan-European, informează adevarul.ro. Autostrada Brașov-Bacău se va face mai repede ca Brașov-Comarnic sau va rămâne tot la stadiu de licitații și hârtii?

Graficul demarării acestor proceduri destinate execuţiei a 329 de km de infrastructură modernă, arată astfel:
– În luna februarie 2018 este estimată finalizarea perioadei de evaluare a ofertelor şi comunicarea rezultatului procedurii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic destinat drumului de mare viteză Ploieşti – Buzău, cu o lungime de 65 de km. Se estimează că în luna aprilie 2018 va fi semnat contractul, după parcurgerea etapei de depunere şi soluţionare a contestaţiilor.

Autostrada Brașov-Bacău, din 2018 încep licitațiile. Se face mai repede ca autostrada Brașov-Comarnic? 1

– Pentru elaborarea Studiu de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic destinat drumului de mare viteză Buzău – Focşani, este de asemenea estimată finalizarea perioadei de evaluare a ofertelor şi comunicarea rezultatului procedurii în luna februarie. Şi în acest caz se ia în calcul semnarea în luna aprilie 2018 a contractului pentru cei 72 de km ai proiectului.

– Aceleaşi repere calendaristice sunt estimate pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate şi a Proiectelor Tehnice, dar şi pentru semnarea contractelor destinate drumurilor de mare viteză Focşani – Bacău, cu o lungime de 110 km şi Bacău – Paşcani, în lungime de 82 de km.

Pentru realizarea unei conexiuni corespunzătoare cu zonele istorice ale Romaniei, anul viitor va fi pregătită, în vederea implementării spre execuţie, inclusiv documentaţia destinată autostrăzii Braşov – Bacău, cu o lungime de aproximativ 190 de km.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov: Ciocniri violente, unul cu deces

Next Story

Brașov: S-a deschis un nou patinoar. Cât este intrarea și când se deschide și cel de la Olimpia