Brașov: Traian Băsescu a votat luni împotriva construirii unui nou Spital pentru brașoveni

Last Updated on noiembrie 14, 2017 Luni, în plenul Senatului, a fost supusă la vot legea care prevede transferul unui teren de 11,45 hectare de la Institutul Cartofului către Primăria Braşov pentru construirea unui nou spital. Legea a fost votată cu amendamentul senatorului braşovean Florin Orţan (PSD), care a propus înlocuirea sintagmei „spital clinic” cu „spital regional”. Amendamentul este criticat pentru că restrânge posibilitatea de finanțare. Dacă Bucureștiul va finanța spitalul amendamentul va fi bun, dacă Bucureștiul va refuza finanțarea și din cauza lui nu se va putea finanța din alte cauze atunci Brașovul va avea din nou probleme.

Amendamentul a fost aprobat, împotriva lui votând doar senatorul braşovean Allen Coliban (USR), care a reamintit că prin acest amendament se restrâng posibilităţile de finanţare a investiţiei.

Brașov: Traian Băsescu a votat luni împotriva construirii unui nou Spital pentru brașoveni 1

Cu alte cuvinte, vom avea spital nou la Brașov doar când și dacă mai vrea Bucureștiul, pentru că sintagma „spital regional” este echivalentă cu rezervarea terenului pentru proiectul promis recent de Guvern, cel de construire a unui spital regional la Brașov, dar pentru care Executivul a anunțat că nu sunt fonduri alocate (urmând a se identifica ulterior eventuale surse de finanțare, din împrumuturi sau din Fondul Suveran de Investiții, neînființat încă).

Asupra acestui aspect au atras atenția atât senatorul Allen Coliban, cât și medicul Dan Grigorescu, președintele Asociației Noul Spital al Brașovului.
După aprobarea prin vot a „amendamentului Orțan”, ulterior a fost supus votului şi legea în forma finală, cu tot cu modificarea „spital regional”, împotrivă votând 3 reprezentanţi ai PMP, inclusiv fostul preşedinte Traian Băsescu, un independent şi un senator neafiliat.

În schimb, Allen Coliban a votat „pentru”, afirmând că nu se opune construcţiei spitalului, ci doar amendamentului propus de Orţan.
Legea va fi transmisă la Camera Deputaţilor, care este for decizional în cazul acestui proiect de act normativ.

Previous Story

Aeroportul Brașov a primit avizul Autorităţii Aeronautice Române. Se trece la o nouă etapă. Anunțul președintelui CJ, Adrian Veștea

Next Story

Simona Halep va veni în BRAȘOV cu noul iubit!