Brașov: Despăgubire record pentru gravida spulberată pe trecerea de pietoni. Cea mai mare din România de până acum

Last Updated on noiembrie 2, 2017 Iulia Ganea, femeia, care era însărcinată în luna a opta când a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un șofer beat, a primit din partea statului despăgubiri de 1,5 milioane de euro, reprezentând daune morale. Din păcate femeia este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbește și foarte rar este conștientă.

Femeia a fost lovită pe o trecere de pietoni de Liviu Neculicioiu care a ajuns după gratii cu o sentință derizorie: doi ani și patru luni, din care a ispășit doar un an și două luni.

Brașov: Despăgubire record pentru gravida spulberată pe trecerea de pietoni. Cea mai mare din România de până acum 1

Iulia Ganea, tânăra care a fost lovită pe trecerea de pietoni, era însărcinată în opt luni. A fost dusă, de urgenţă la Spitalul din Braşov, unde i s-a făcut operaţie de cezariană. Pruncul ei, pe care nu a reuşit să-l vadă, a trăit doar două zile. Iar, de atunci, tânăra e în stare neuro-vegetativă, informează libertatea.ro

Șoferul nu a răspuns şi pentru starea în care a adus-o pe Iulia. Abia în mai 2017 judecătorii au trimis dosarul de vătămare corporală din culpă în instanță, dosarul urmând să se judece pe 27 noiembrie, la judecătoria Brașov.

Pe de altă parte, în paralel cu dosarul penal deschis, soțul Iuliei Ganea, care este și curatorul acesteia (persoana care acționează în numele ei – n.r.), a deschis, la Tribunalul Ilfov, un proces civil în care cere daune materiale și morale.

Pe 12 octombrie, instanța a admis în parte cererea și obligă firma de asigurări să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 16 325,01 lei, reprezentând daune materiale. Totodată, compania de asigurări este obligată să plătească și suma de 837 de lei, lunar, reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câștigat dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu data de 01.01.2016.

De asemenea, instanța obligă societatea de asigurări să plătească femeii suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Aceasta este, la momentul de față, cea mai mare despăgubire acordată unei persoane în România.

Previous Story

Brașov: Primăria NU „invită” turiștii de 1 Decembrie. Sunt rugați să vină după 6 decembrie când vor avea parte de 4 brazi împodobiți (3 în Centru) dar și un patinoar!

Next Story

Foto Brașov: A început decopertarea canalului Timiș, acoperit în anii ‘60