„Vom face repede Autostrada Brașov- Ploiești”. Premierul Tudose anunță că autostrada va primi asistență de la Banca Mondială! Mai rămâne ca Liviu Dragnea să nu-l demită prea curând pe premier

Last Updated on noiembrie 1, 2017 Premierul Mihai Tudose a reușit să convingă marți Banca Mondială să ofere asistență pentru construcția autostrăzii Ploieşti-Braşov. Mai rămâne ca Liviu Dragnea să nu-l demită prea curând pe premier.

Pe Facebook, Premierul României, Mihai Tudose a scris: „Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, construcția autostrăzii Ploieşti-Braşov, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”.

„Vom face repede Autostrada Brașov- Ploiești”. Premierul Tudose anunță că autostrada va primi asistență de la Banca Mondială! Mai rămâne ca Liviu Dragnea să nu-l demită prea curând pe premier 1

Părţile au discutat măsurile necesare demarării proiectului convenindu-se înfiinţarea unui comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.

„La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, secretarul general al Guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, şi consilierii de stat Daniela Mocanu şi Felix Rache”, precizează biroul de presă al Guvernului.

Potrivit monitorulexpres.ro, premierul Mihai Tudose l-a întrebat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, pe ministrul Transporturilor, despre stadiul discuţiilor cu Banca Mondială, pe tema implementării proiectului autostrăzii Ploieşti – Braşov. „ÎncepÎnd de azi o să avem nişte vizite pe nişte şantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde”, a spus Tudose.

Ministrul a replicat că autostrada se va face ”repede”. „Este o oportunitate extraordinară, pe care, cu siguranţă, nu o irosim. În momentul de faţă, echipa tehnică de la Ministerul Transporturilor este pe traseu să vizioneze punctele nevralgice de pe autostrada Ploieşti – Braşov, cu echipa tehnică de la Banca Mondială.

Ne-am sfătuit şi acţionăm împreună cu domnul ministru Marius Nica. După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată. Am credinţa că dacă o gestionăm cum trebuie – şi nu avem încotro – vom face repede această autostradă. Este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială”, a răspuns ministrul

Previous Story

Brașov: Vot pentru noul spital. Medicul Dan Grigorescu: „7 pentru și doar o singură abținere!”… “Despre ce vorbim la doi ani de la incendiul cu morți și răniți de la #Colectiv, despre cartofi și sfeclă sau despre nevoia de a asigura sănătatea oamenilor?”

Next Story

Foto Brașov: Lucrările sunt în toi la Superland pentru marea deschidere