Brașov: Dezinteres pentru Târgul de Crăciun. Nu-i de mirare, se deschide târziu, sunt ignorate zecile de mii de turiști din minivacanța de 1 Decembrie

(Last Updated On: November 23, 2017)

Primăria Brașov organizează Târgul de Crăciun în Piața Sfatului unde va amenaja 40 de căsuțe. Miercuri s-au deschis ofertele de închiriere care sunt mai puține decât căsuțele: 36. Din cele 40 de căsuțe 8 au rămas neocupate, asta în condițiile în care Brașovul este un oraș turistic și ar fi trebuit să fie bătălie grea pentru închiriere.

„Pentru căsutele rămase libere, suntem în discuţii pentru a le pune la dispoziţia unor organizaţii neguvernamentale, care să comercializeze produse realizate de beneficiarii serviciilor lor, iar fondurile realizate să aibă ca scop susţinerea acestor tipuri de servicii”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea citat de mytex.ro.

Așa arăta Târgul de Crăciun din Sibiu, în primele zile de la deschidere (17-19 noiembrie) pentru cei care cred că nu este interes de la acea dată.

(credit foto: Focus Events)

Un motiv care alungă comercianții este faptul că Târgul de Crăciun din Brașov se deschide doar pe 6 decembrie și se pierde total minivacanța de 1 Decembrie când în oraș vin zeci de mii de turiști. Care vor să cheltuie și să se bucure de bradul de Crăciun. Comercianții isteți au ales Sibiul (deschis din 17 noiembrie), Clujul (care se deschide pe 24 noiembrie) Iașul, Timișoara, București care se deschid pe 1 Decembrie.

Toți cei care vor ca luminile de Crăciun doar pe 6 decembrie sunt invitați în seara de 1 Decembrie în Piața Sfatului. Să vadă mii de turiști dezamăgiți că nu-și pot face poze cu bradul de Crăciun sau că nu-și pot cumpăra măcar o amintire. Vor vedea ca anul trecut căsuțe de Târg închise și un brad de Crăciun, cel mai frumos împodobit, în beznă.

Târgul de Crăciun Cluj, concerte cu Andra, Voltaj, Cargo. Se deschide Vineri, 24 noiembrie.

(foto: Târgul de Crăciun Cluj-Napoca)

Este Brașovul oraș turistic dacă îi alungă pe turiști la Sibiu?

Dacă tot vin sărbătorile și ar trebui să fim mai buni, ar fi frumos să nu fim egoiști să ne gândim doar la noi ci și la zecile de mii de turiști care vin de 1 Decembrie în Brașov 🙂