Brașov: TRAGEDIE! O asistentă medicală a murit de rujeolă!

Last Updated on octombrie 20, 2017 DSP Braşov anunță că o asistentă medicală de la Spitalul de Copii a murit de rujeolă după ce a stat câteva zile în comă.

Femeia a murit la Spitalul Militar din Brașov, fiind confirmat decesul din cauza rujeolei. Purtătorul de cuvînt al Spitalului de Copii din Brașov, Marcel Albean, a declarat pentru Libertatea că asistenta medicală nu a mai venit de două luni la spital, unde a lucrat doar două sptămîni, pentru că apoi s-a îmbolnăvit și a intrat în comă.

Brașov: TRAGEDIE! O asistentă medicală a murit de rujeolă! 1

„Avem un caz de deces din cauza complicaţiilor virusului rujeolic, la un pacient de 39 de ani. Ieri (joi – n.r.) am primit confirmarea diagnosticului şi am raportat cazul la Bucureşti. Este primul deces din cauza rujeolei înregistrat la Braşov“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov, potrivit news.ro.

Asistenta s-a îmbolnăvit în luna septembrie de rujeolă. Deşi se întâmplă mai rar la adulţi decât în cazul copiilor, pacienta a făcut cea mai gravă complicaţie a virusului, respectiv meningo-encefalită rujeolică.

Pacienta a stat câteva zile în comă, dar a decedat din cauza complicaţiilor. Numărul deceselor cauzate de rujeolă raportate până vineri a ajuns la 35, potrivit site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Previous Story

(Video) Paula Rusu: „M-am dus la Brașov ca să văd cu ochii mei o intervenție fantastică, un transplant cu prelevarea robotică. Da, în România!”

Next Story

Brașov: Un bărbat a căzut de la etajul 7 al unui bloc!