Brașov: REPLICĂ! Prefectul Rasaliu Marian către senatorul Allen Coliban

Last Updated on octombrie 16, 2017 Prefectul Marian Rasaliu i-a răspuns senatorului Allen Coliban care a prezentat pe contul său de Facebook cum stau brașovenii la coadă la pașapoarte și permise auto.

Pe Facebook, Rasaliu Marian a scris: „În urma declarațiilor apărute în spațiul public, aș vrea să-i reinformez pe toți cetățenii brașoveni, inclusiv pe cetățeanul Allen Coliban de măsurile pe care le-am întreprins împreună cu șefii celor două instituții brașovene pentru desfășurarea în condiții optime a activității serviciilor de înmatriculări și pașapoarte:

Brașov: REPLICĂ! Prefectul Rasaliu Marian către senatorul Allen Coliban 1

SPCRPCIV Brașov
— Implementare sistemului cu bonuri de ordine;
— Implementare sistemului de programări online;
— Constituirea unui ghișeu care să deservească doar persoanele juridice;
— Zilnic se soluționează minim 100 de cereri de înmatriculare, cărora se adaugă cererile fără bon de ordine pentru diverse cazuri sociale, persoane cu handicap, femei insarcinate, etc., care au prioritate.

Același volum de lucru este valabil și pentru compartimentul de permise!
Date statistice comparative 2017/2016
— 30.000 inmatriculari în 2017 față de 20.000 în 2016 – creștere cu 50% ;
— 17.000 radieri fată de 11.000 în 2016 ;

— 21.000 autorizații provizorii eliberate;
— Situația permiselor – creștere cu 70% față de 2016;

— Situația examinaților la traseu – creștere cu 60% (în condițiile în care nr. examinatorilor a scăzut de la 9 la 4 persoane);
— Situația examinaților la sală – creștere cu 60% .

SPCEEPS Brașov
— Delegarea a 4 lucrători de la IPJ Brașov la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor, la cererea Instituției Prefectului județul Brașov, pentru perioada 01.07-31.08.2017;

— Prelungirea programul de lucru cu 2 ore peste programul de lucru normal în fiecare zi de luni, marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni în perioada 25.07-31.08.2017;

— Prelungirea programului și în zilele de weekend, în zilele de sâmbătă (29.07;05.08;26.08;02.09.2017) lucrându-se 8 ore/zi.
Aceste măsuri au fost făcute publice la momentul adoptării lor, iar ușa instituției pe care o conduc a fost deschisă tuturor celor care au vrut să afle informații, și mai ales celor care sunt în măsură și pot să se implice în rezolvarea problemelor comunității brașovene.

Pentru buna dezvoltarea a Brașovului și corecta reprezentare a brașovenilor de către cei aleși prin vot, îl invit pe domnul senator Coliban să se implice în soluționarea, în mod concret, a problemelor brașovenilor.

Să critici activitatea unor instituții, fără să te informezi corect în prealabil nu este o activitate demnă de un senator al României.
Proiectele și așteptările la nivelul județului Brașov sunt mari și cred că numai printr-o bună colaborare la nivel instituțional și politic acestea se vor putea realiza.

Astfel că, îl aștept pe domnul senator Coliban, ori de câte ori consideră necesar, la Instituția Prefectului pentru a cunoaște, în detaliu, adevăratele probleme ale brașovenilor și ale județului Brașov.
Activitatea fiecărui ales sau reprezentant al cetățenilor este evaluată de către cetățeni în urma acțiunilor concrete pe care le întreprindem”.

 

Cu o zi înainte, senatorul Allen Coliban a scris: „Despre o țară pe care o iubim cu forța.

Este ora 7. Peste 90 de oameni zgribuliți și cu dosare albe în mâini mișună pe sub sigla scorojită pe care abia se mai distinge “Guvernul României – Instituția Prefectului – Serviciul Public …” (pe scurt, pașapoarte, permise de conducere și înmatriculări vehicule). Unii moțăie în mașini, cu motorul pornit – este octombrie și la Brașov a început să miroasă a iarnă.

Ghișeele se deschid la ora 8:30, peste o oră și jumătate. Cei mai harnici au venit din miez de noapte. “Ieri am fost de la 4 și nu am mai prins. Azi am venit la 12 și sunt al zecelea”, ne spune un om fericit, din experiența sa. Eu am numărul 84, sper să fie norocos.

Părem înțepeniți în timp, vremea cozilor este aici, în 2017, nu în manualele de istorie. Oamenii s-au perfecționat – în locul scăunelelor și al sticlelor de lapte acum ordinea este dată de o listă ordonată, fixată cu o piatră de capacul coșului de gunoi și păzită cu spirit obștesc de cei prezenți. Auto-organizare, de nevoie, dacă autoritățile nu se sinchisesc.

România este țara în care Tăriceanu intră peste rând, în situații similare. Că timpul său este prețios. Mai exact, 16.675 lei pe lună, adică 104,22 lei pe oră – atât l-am plăti ca să stea la cozi. Dacă ar spune asta, mai că oamenii ar răspunde “poftiți în față, domnule Tăriceanu, că nu avem atâția bani”.
Pentru că nu stau la cozi, guvernanții nu se gândesc nici la cât ne costă, de fapt, cozile.

90 de oameni. 1400 salariul minim. O oră de stat la cozi înseamnă minim 787,50 lei. În două ore plătești salariul lunar al unui om.
Cât costă respectul arătat acestor oameni?
Problema nu este de azi, nici de ieri. De când s-a scos taxa, la început de an, a început bulucul. Însă nu există scuză – autoritățile trebuie să dimensioneze serviciile în funcție de cerere.

La coadă se vorbește despre firme care “îți rezolvă”. “Pe 100 de euro, de azi pe mâine”. Mulți par că ar da, dar n-au. Dacă înmatriculezi o mașină adusă de afară, o altă coadă și o altă corupție este la RAR. Alți euro. Bani nefiscalizați.

Care este adevăratul preț al respectului pe care statul ni-l datorează? Și cum calculăm dobânda?
Edit: Azi mă voi întâlni cu Prefectul. Îi voi înmâna o adresă oficială și solicitarea de a rezolva problema. Și dacă nu are soluție, să vină măcar zilnic și să țină dumnealui lista, în locul coșului de gunoi”.

Previous Story

„Avem aeroport la Brasov , cel puțin la BlueAir . Doar ca zborul durează cam mult … 3 ore.  Este aglomerat și spațiul aerian pe ruta Bucuresti-Brasov , in zona Comarnic-Sinaia mai exact la sensul giratoriu Vârful Omu”

Next Story

Brașov: 20 de toalete ecologice parfumate în parcurile orașului!