Brașov: Cine poluează mai mult? 100 de autobuze disel noi sau grătarele cu mici de la Ceasu Rău? Vezi ce spune primarul George Scripcaru:

Last Updated on octombrie 30, 2017 Vineri, la ședința de Consiliul Local, s-a discutat cine poluează mai mult: Autobuzele Diesel sau grătarele de la Ceasu Rău? Primăria va cumpăra 100 de autobuze noi, diesel, în condițiile în care ministerul Mediului a anunțat că Brașovul va primi o amendă din cauza poluării. Primarul spune că nu sunt probleme de poluare, de vină ar fi un sistem de măsurare care a fost amplasat în intersecția de la Ceasu Rău unde, pe lângă noxele de la mașini de vină pentru poluare ar fi grătarele pentru mici de la restaurantul Ceasu Rău.

Senatorul Allen Coliban a declarat la ședința de Consiliu Local:  „Diesel este mai nociv decât credem, de aceea metropolele renunță la el, iar UE finanțează doar transport ecologic sau hibrid. Fundamentarea investiției ține cont de prevederile Agenției Europene pentru Mediu (EEA), de a include în costul final și costurile privind mediul?”.

Brașov: Cine poluează mai mult? 100 de autobuze disel noi sau grătarele cu mici de la Ceasu Rău? Vezi ce spune primarul George Scripcaru: 1

Primarul George Scripcaru, citat de mytex.ro: „Unul dintre aceste sisteme se află în intersecția de la Ceasu’ Rău, unde este imposibil să nu existe poluare, din cauza traficului intens. De altfel, în acea zonă intenționăm o nouă sistematizare, care să includă și strada Castanilor, unde există și un curs de apă pe care vrem să-l scoatem în evidență.

În plus, în acea intersecție mai sunt și alți factori poluanți, în afara traficului. De exemplu, dacă mergeți acolo la ora 9.00 dimineața, când la Restaurantul Ceasu’ Rău se pregătesc cuptoarele pentru mici, veți vedea cum se ridică un nor de fum deasupra zonei. E și acesta un factor de poluare”.

Previous Story

Foto Brașov: Un pic de zăpadă și avem drumuri blocate!

Next Story

Brașov: „Zona Bran – Moeciu. De sus e frumos dar când te uiți de aproape vezi gunoi, mizerie, construcții aiurea, tradiție aproape uitată, haos, nepăsare, nesimțire. Pe scurt, tot ce înseamnă exemplu negativ în turism poți găsi aici”