Brașov: Cauza pentru care a apărut groapa de 4 metri sub blocul din Răcădău. Ar trebui să-ți verifici și tu blocul

Last Updated on octombrie 9, 2017 Vineri, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a decis evacuarea de urgență a locatarilor unui bloc de pe strada Molidului din Răcădău după ce o gaură de 4 metri a fost descoperită de locatari.

De vină pentru gaura apărută sub bloc ar fi … apa. În timpul expertizei care a stat la baza evacuării locatarilor din blocul de pe strada Molidului nr. 33, specialiştii au constatat că apa de ploaie de pe acoperiş se scurgea prin burlane direct pe terenul de lângă bloc, în jurul imobilului nefiind amenajat un sistem de captare apelor.

Brașov: Cauza pentru care a apărut groapa de 4 metri sub blocul din Răcădău. Ar trebui să-ți verifici și tu blocul 1 Brașov: Cauza pentru care a apărut groapa de 4 metri sub blocul din Răcădău. Ar trebui să-ți verifici și tu blocul 2 Brașov: Cauza pentru care a apărut groapa de 4 metri sub blocul din Răcădău. Ar trebui să-ți verifici și tu blocul 3

În ceea ce priveşte lucrările necesare eliminării riscului de prăbuşire a imobilului, viceprimarul Laszlo Barabas a afirmat că în cursul zilei de vineri a fost emisă autorizaţia de construire pentru punerea în siguranţă în regim de urgenţă (delimitare a zonei, protejare, etc), informează bzb.ro.

„Deocamdată, există doar o expertiză preliminară, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că imobilul prezintă un risc mare de prăbuşire. Soluţia tehnică trebuie dictată de o expertiză amănunţită. La expertiză vor participa inclusiv specialişti din cadrul Universităţii de Construcţii din Bucureşti.

În acest moment nu se cunoaşte perioada în care imobilul va fi evacuat sau cât vor dura lucrările şi ce presupun acestea. Intervenţiile pot dura două săptămâni sau şase luni.

De asemenea, abia după efectuarea expertizei se va stabili cauza şi costurile aferente. Blocul respectiv este proprietate privată. După finalizarea expertizei se va vedea dacă este nevoie de efectuarea unor lucrări pe domeniul public şi ce se poate face în acest caz”, a mai spus Barabas, care a adăugat că „acesta este un caz atipic şi va trebui să găsim o soluţie”.

Previous Story

Brașov: Se demolează tribuna fostului stadion Tractorul pentru a mări drumul spre mall-ul Coresi. Este de ajuns?

Next Story

(Foto/Video) Brașov: Se deschide un magazin internațional de Second Hand. Vezi cum va arăta: