(Foto) Brașov: Primele stații de autobuz amenajate pentru nevăzători

Last Updated on septembrie 22, 2017 Primăria Brașov a decis să ofere ajutor persoanelor cu probleme de vedere și va începe de săptămâna viitoare să monteze un tip de covoare care să le ofere posibilitatea să se orienteze mai bine spre autobuz. Primele 3 stații amenajate vor fi pe bulevardul Victoriei urmând ca astfel de covoare să fie montate în toate stațiile de autobuz.

Acest tip de covoare se aplică sub formă de benzi longitudinale şi are un profil special, care permite dirijarea bastonului în direcţia care trebuie urmată. Profilul special al covoarelor tactile permite inclusiv urmărirea direcţiei indicate de acestea prin pantofi cu talpă normală, informează bizbrasov.ro.

În 2014, Primăria Drobeta Turnu Severin a montat în nouă staţii de autobuz şi 11 intersecţii benzi rezonatoare, confecţionate dintr-un material special, care îi ajută pe nevăzători să se orienteze în trafic, informează adevarul.ro.

(Foto) Brașov: Primele stații de autobuz amenajate pentru nevăzători 1 (Foto) Brașov: Primele stații de autobuz amenajate pentru nevăzători 2 (Foto) Brașov: Primele stații de autobuz amenajate pentru nevăzători 3

(foto: Drobeta Turnu Severin)

„Este un marcaj pentru a găsi direcţia în staţia de autobuz, de către nevăzători, să-i ajute să urce în autobuz. Se vor monta şi în intersecţii, înainte de trecerile de pietoni, pe trotuar, tot pentru a le fi mai uşor să găsească direcţia spre trecerile de pietoni.

Benzile sunt făcute dintr-un material special, cu denivelări, care se lipesc cu o vopsea specială”, a declarat Valeriu Imbri, reprezentantul firmei care a montat aceste benzi.

Previous Story

Brașov: Amendați pentru că fumau în parc, lângă locul de joacă. Vezi cât au primit:

Next Story

Aeroportul Brașov. Interes din partea unor oameni de afaceri din China. Vezi ce spune Adrian Veștea, președintele CJ: