Brașov: VOTAT. Blocurile American Dream nu mai pot fi construite pe dealurile din Șchei

Last Updated on septembrie 30, 2017 Consiliul Local Brasov a decis vineri respingerea prelungirii P.U.Z. – Coasta Vacilor, Warthe II, Coltul Putinarilor, cu extindere pana la strada Caramidariei. Consecința imediată este că nu se poate construi ansamblul de blocuri American Dream pe dealurile din Șchei.

Pe Facebook, Radu Hossu a scris: „Despre American Dream – Proiect Rezidențial, la (sper) final de drum. Citiți până la final, ca să vă faceți o idee despre (o parte din) administrația locală brașovenă.

Brașov: VOTAT. Blocurile American Dream nu mai pot fi construite pe dealurile din Șchei 1

(foto:Adopta un consilier)

Vă aduceți aminte de live-ul pe care l-am făcut de pe Calea Vacii (de sub Belvedere) acum câteva luni, când alături de câtiva alți activiști civic mobilizați de Allen Coliban am expus ce mizerie proiect urma să se construiască acolo? Vă aduceți aminte.

Live-ul a ajuns la peste 100 mii de vizualizări, 2000 de distribuiri și mii de comentarii. Efectul de rostogolire a făcut ca autoritățile locale să ia seamă de acțiunea noastră și au acceptat o dezbatere chiar la ei la Primărie. Dezbaterea organizată de același senator USR Allen Coliban, a fost una la care liderul grupului PSD și șef al comisiei de urbanism a ținut să dea (poate pe bună dreptate) în decidenții majoritari din primărie, consilierul local Șovăială mima o opoziție față de proiect, pe motive naționaliste. (americanii-s de vină, futu-i în gură, să-i fut – vorba lu’ melodia)

Tot Independent-Consilier Șovăială îmi sărea în cap mie pe facebook-ul personal, că eu mi-s un scandalagiu, că mă urc pe valuri de simpatie generate de probleme sociale, prostii din astea pe care în primă fază nu le-am înțeles, dar veți afla la final care era scopul denigrării mele. Bonus, o fițuică mâzgălită de un bețiv din Șchei (cartier direct afectat de proiectul American Dream) îmi punea vorbe în gură și practic denatura tot ce am zis eu, în încercarea lor de a mă face pe mine să par de căcat.

Bun. Ce s-a întâmplat azi? S-a votat în Consiliul Local propunerea de RESPINGERE a prelungirii PUZ-ului în cazul zonei proiectului. Un lucru extraordinar de bun, practic blocând (sper) defintiv proiectul.

Bonus: Șovăială Independent-Consilier nu a votat, pentru că are legături personale cu investitorul. Whaaaaaaaattt???? Păi acum ne zici bă tată, bă?  (…)

Morala: Societatea civilă a mai câștigat un punct. Așa că nu mai fiți dezamăgiți că oamenii nu sunt ascultați, implicați-vă, organizați-vă și susțineți-vă punctul de vedere. Civilizat, cu fermitate și convingere”.

Previous Story

Brașov: Un alt cartier marca Maurer Imobiliare. 14 blocuri, 750 de locuinţe

Next Story

Brasov: Un barbat a murit la Canionul 7