Autostrada Brașov Comarnic declarată de interes național! Vezi ce înseamnă asta pentru spitalele din România:

Last Updated on septembrie 3, 2017 Autostrada Brașov Comarnic va fi declarată de interes național după ani în care nu s-a reușit ceva. Ce înseamnă interes național? Ei bine, autostrada va fi făcută cu bani de la buget. Guvernul spunea recent că este nevoie de 3 miliarde de euro pentru aproximativ 50 de kilometri de autostradă, cât are tronsonul.
Până acum s-a încercat obținerea finanțării europene sau un împrumut de la bancă. Însă suma propusă a speriat investitorii, care probabil consideră că nu ar trebui să coste așa de mult.

Însă cu bani de la buget, nimeni din România nu va fi speriat, românii fiind mulțumiți dacă se face. Indiferent de costuri, mai ales că nu va mai exista niciun control asupra sumelor cheltuite și nu este exclus ca toate costurile să fie umflate cu vreun miliard două. „Bine că se face” vor spune mai ales românii care vor sta internați în spitale mizere pentru că bani de sănătate nu vor mai fi. Bolnavii vor fi mulțumiți că nu vor avea medicamente dar vor avea în sfârșit construcția unei autostrăzi, nu finalizare. Până la finalizare trebuie cheltuite sume uriașe.

Autostrada Brașov Comarnic declarată de interes național! Vezi ce înseamnă asta pentru spitalele din România: 1

Autostrada trebuie făcută, dar NU cu bani de la buget! Guvernul să respecte regulile europene și să ia bani de la Uniunea Europeană. Sau să respecte condițiile băncilor și să ia împrumut de investiții.

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă seara, la finalul ședinței CExN al PSD, că autostrada Brașov-București, compania Tarom și Compania Națională Aeroporturi București ar putea fi declarate proiecte naționale de importanță strategică, de care Guvernul să se ocupe cu celeritate.

El a afirmat că autostrada Brașov-București se va realiza cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, iar construcția la tronsoanele pentru care există avize de mediu ar putea fi demarată, întrucât există bani în buget.

“În ceea ce privește povestea eternă a României din ultimii zeci de ani, autostrada Brașov-București, e vorba de Brașov-București, fiindcă nici măcar București-Ploiești nu este terminată, capătul dintre București începe de undeva din aer, ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect național de importanță strategică.

Se va face cu bani din buget, banii sunt în bugetul Ministerul Transporturilor, și să demarăm cât de repede cu putință mai ales că există niște bucăți desenate, cu avize de mediu luate, adică putem începe efectiv construcția pe acest tronson”, a precizat premierul Mihai Tudose într-o conferință de presă, la finalul Comitetului Executiv Național al PSD unde au fost prezenți și membrii cabinetului.

Previous Story

Opera Brașov vă invită în Piaţa Sfatului la concert

Next Story

(Video) SUPERB!  „Natura Brașovului”. Scene ca în filmele americane! „Este una extraordinară și motivul pentru care eu am ales să trăiesc aici”