Video Brașov: Așa arată astăzi „dealurile din Schei măcelărite de indivizi inconștienți, care își doresc să trăiască ca prin America”

Last Updated on iulie 2, 2017 Consilierul local Șerban Șovăială  încearcă să explice situația actuală din Șchei unde un dezvoltator imobiliar a distrus un deal pentru construcția a 72 de blocuri. Consilierul nu reușește să explice de ce dezvoltatorul s-a apucat de lucrări fără documente dacă PUZ-ul îi permitea acest lucru. Fără documnete nu știi ce va construi. Poate să construiască blouri de 10 etaje când PUZ-ul îi permite doar 2 etaje.

Pe Facebook, Serban Sovaiala a scris: „#CaleaVacii. Deoarece, aparent inexplicabil, “societatea civila” brașoveană s-a trezit, brusc, din adormire și se luptă din răsputeri pentru salvarea zonei verzi dintre Schei si drumul Poienii, in calitate de consilier local, o sa incerc sa imi expun poziția cât mai clar, pentru toti brasovenii. Atenție! Mă voi referi exclusiv la proiectul dintre str. Cetinii si drumul Poienii.

Video Brașov: Așa arată astăzi „dealurile din Schei măcelărite de indivizi inconștienți, care își doresc să trăiască ca prin America” 1

A. Premise nenegociabile:

• legea trebuie respectată
• dreptul de proprietate este sfânt
• îmi doresc ca acea zonă să rămână o zonă verde, dar exclusiv în mod legal.

B. Starea de fapt (situația existentă):

• terenurile din zona sunt in proprietate privata
• in PUG-ul aprobat in 2011 zona este definită L1a și L2a, ambele permițând realizarea de “locuințe individuale și colective cu regim P – P+2”.
• pentru acea zona exista un PUZ aprobat in 2014, pe care nu il cunosc, dar cu siguranta prin acel puz s-au aprobat regimuri de inaltime diferite fata de pug și/sau procente de ocupare a terenului (POT) diferite de pug și/sau coeficienti de utilizare a terenului (CUT) diferiti fe cei din pug, respectiv mai mari, altfel nu se chinuia nimeni să faca un PUZ.
• in zonă s-a executat un drum de acces pentru care nu exista autorizație de construire (AC).

Poziția mea:

1. Pentru drumul facut fără AC, constructorul si beneficiarul trebuiesc pedepsiți în condițiile legii.
2. Dacă dezvoltatorul depune un proiect in conformitate cu prevederile legale în vigoare, care respectă prevederile PUZ-ului și are toate avizele cerute prin certificatul de urbanism, primaria NU POATE, IN MOD LEGAL, SĂ NU EMITĂ AC!

Deci toată această agitație este imposibil de a avea rezultatul dorit, dacă dezvoltatorul depune un proiect in conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Critici personale:

• peste vale, de fapt alăturat, oarecum, proiectului, pe Calea Vacii, s-au construit cca 10 case de lux. Unde a fost revolta “societății civile” față de distrugerea zonelor verzi atunci?

• pestè coamă, intre str După Iniste si drumul poienii, s-au construit cca 10 blocuri inghesuite si urâte. Unde a fost revolta “societății civile” față de distrugerea zonelor verzi atunci?
Ceea ce dorește să facă dezvoltatorul actual nu diferă cu nimic de ceea ce s-a făcut deja in zone învecinate.

Soluții (EXCLUSIV pentru viitor):

Trebuie elaborat un nou PUG pentru oraș, mult mai atent făcut decât cel actual, in care să se prevadă clar cerințele si permisiunile urbanistice pentru fiecare zona, in asa fel incat sa nu mai avem, ca acum, alaturate zone L (locuinte individuale sau colective cu regim maxim de inaltime P+2), cu zone M2 (blocuri cu pana la P+ 15!), și in care sa se protejeze zonele verzi si cele istorice.
Derogările de la PUG, prin PUZ-uri, sa fie ZERO!

Dar acest lucru presupune următoarele condiții absolut necesare:
1. O ALTĂ conducere a administrației locale.
2. O STRATEGIE de dezvoltare urbana a orașului – care astăzi lipsește cu desăvârșire.
3. O echipa de lucru în primărie care să lucreze PENTRU CETĂȚENII ORAȘULUI. Ceea ce … nu prea pot spune că există.

Până atunci, mutilarea orașului va continua.

PS1. Credeti că cei care vociferează impotriva proiectului nu știu ceea ce am scris mai sus? Din două, una. Sau știu și atunci sunt doar ipocriți, sau nu știu și atunci sunt inadmisibil de … incompetenți?

PS2. Acum sa vedeți ce “jihad” vor incepe unii impotriva celor scrise mai sus 🙂

Pe Facebook, News:Brașov, oraș de suflet – Brașovul astăzi -România /Dorin Boșneagă a postat un video cu mesajul: „Video realizat astăzi la marginimile cartierului Șchei, video realizat de Daniel Balog. Cam așa arată dealurile de altădată ale Șcheiului, dealuri măcelărite de “indivizi” inconștienți, care își doresc să trăiască ca prin America, dar Brașovul e Brașov, nu trebuie să trăim doar printre betoane.

Brașovul, mai ales cartierul Șchei este considerat cu cel mai bun aer, loc de recreere, iar acum vin alți dobitoci să distrugă un oraș verde? În atenția autorităților, dar și a celor cu bani mulți, dacă aveți atâția bani, trăiți-vă visul American în America, nu la Brașov.

Vă aștept și pe voi brașoveni, să comentați cele întâmplate în Șchei și să cerem ca zona să nu se transforme în blocuri, betoane și alte mai știu eu ce. // Video: Daniel B. // Text: Dorin B. Admin”.

618 de vizualizări

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov: INCENDIU la un apartament din Avantgarden

Next Story

Oktoberfest Brașov: 20 de utilaje imense la Parcul de distracții de tip Luna Park