De ce să te muţi în Brasov?

Last Updated on iulie 24, 2017 Un studiu realizat de Banca Mondială arată că aproximativ 3,6 milioane de români intenționează să se mute în următorii cinci ani, dar nu în străinătate, ci în marile orașe ale României. Potrivit acestui studiu cei care vor să se mute în alt oraş sunt tineri cu vârsta medie de 35 de ani, educaţi şi cu venituri mari.

Ei își doresc să se mute în orașe precum Cluj Napoca, Brașov sau București. 15% dintre cei întrebaţi au spus că vor la Cluj-Napoca, informează digi24.ro

De ce să te muţi în Brasov? 1

(foto: Kinga Mihaly https://www.facebook.com/kinga.mihaly.75)

 

„Braşov. Pentru că mi se pare un oraş foarte să zic aşa mă refer la poluare din punctul acesta de vedere este un oraş mult mai uşor poluat faţă de Bucureşti.”

„Cluj. Pentru că este un oraş cu oameni civilizaţi. Sau cel puţin aşa mi-a lăsat impresia atunci când am trecut prin Cluj, am stat câtvea zile şi e foarte curat”.

18% dintre românii cu planuri de mutare au declarat că intenționează să facă acest lucru în următorii 5 ani. Sociologii spun că migraţia are loc în special spre oraşele cu bugete mari.

Alfred Bulai, sociolog: „Lucrurile sunt simple pentru că România este o ţară foarte polarizată. Există câteva oraşe care merg foarte bine, adică merg afacerile, merge economia, în Capitală înainte de toate. Uitaţi-vă la PIB-ul pe care îl dau diferitele zone ale ţării. Şi zone care merg foarte prost, unde evident că dacă nu mai găseşti de lucru începi să te gândeşti la navetă, iar apoi începi să te gândeşti dacă nu cumva este mai bine să te muţi cu totul, cu familie”.

Vezi video aici:

Sondajul privind migraţia românilor a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.250 de persoane.

Previous Story

Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul:

Next Story

Foto Brașov: Ursuleț hăituit de mașini pe o stradă din Predeal! „Pentru scurt timp a fost Regele soselei, pana cand au aparut doua masini cu nr de Constanța din care bubuiau manele”