Brașov: Primăria cere brașovenilor să plătească pentru cele 10,000 de locuri de parcare din cartiere neocupate legal. Ar trebui făcute parcuri de joacă în locul lor sau introdusă parcare cu ora?

Last Updated on iulie 11, 2017 Primăria Brașov a realizat că are scriptic 10,000 de locuri de parcare pentru care brașovenii nu plătesc taxă chiar dacă aceștia au cerut multe locuri de parcare. Ar trebui desființate și făcute parcuri de joacă sau introdusă taxă de parcare cu ora, așa cum vrea primăria?

Administratorul public al municipiului Brașov, Miklos Gantz, a atenționat marți, într-o conferință de presă, că peste 10.000 de locuri de parcare amenajate, semnalizate și marcate în zone rezidențiale, la unele dintre ele fiind construite și sisteme de iluminat suplimentar pentru siguranța autoturismelor, sunt nefolosite deși au fost solicitate de asociațiile de proprietari, informează agerpres.ro.

Brașov: Primăria cere brașovenilor să plătească pentru cele 10,000 de locuri de parcare din cartiere neocupate legal. Ar trebui făcute parcuri de joacă în locul lor sau introdusă parcare cu ora? 1

“În municipiul nostru avem amenajate un număr de 43.500 de locuri de parcare rezidențială rezervate 24 din 24 de ore, șapte din șapte zile, ceea ce înseamnă că odată licitat sau obținut, acea persoană are dreptul să-l folosească ori de câte ori este nevoie. Din verificările făcute de inspectorii primăriei s-a constatat că 32.338 de astfel de locuri sunt ocupate. Alte 11.161 de locuri de parcare amenajate în zonele rezidențiale nu sunt folosite. Aceste locuri de parcare au fost amenajate în funcție de necesarul comunicat de asociațiile de proprietari, în urma cererilor făcute de locatari”, a precizat administratorul public.

El a dat și alte exemple din municipiu cum sunt cartierul din zona Uzina 2 unde, în urma cererilor făcute de locatari, au fost construite în anii 2011-2013 un număr de 500 de parcări care sunt amenajate, marcate, semnalizate și iluminate corespunzător, dar 160 sunt folosite. În urma verificărilor făcute după ora 16.00, toate parcările sunt ocupate în proporție de 100%. Și în cartierul Astra unde sunt 6.600 de parcări, peste 1.700 stau nefolosite, iar în cartierul Triaj din cele 366 amenajate doar 137 sunt ocupate.

“În urmă cu două săptămâni în cartierul Triaj au fost scoase la licitație pentru a fi atribuite un număr de 230 de parcări, practic cele neocupate, dar a fost o singură cerere. Nu se poate ca unii locatari să plătească locul de parcare, iar alții găsesc soluții pentru eludarea legii. Locurile nedorite vor deveni în scurt timp locuri de parcare cu plată și în zonele rezidențiale. Patru echipe de inspectori ai primăriei desfășoară în aceste zile o inventariere a locurilor de parcare, iar cele care nu au fost atribuite prin licitație vor deveni parcări publice cu plată”, a explicat Miklos Gantz.

Pentru un loc de parcare în zonă rezidențială se plătește între 115 și 135 de lei pe an, fiind însă și brașoveni care au plătit între 1.000 și 1.500 de lei pentru licitarea unui astfel de loc, a mai spus administratorul public. El a menționat că numărul locurilor de parcare publice cu plată va crește în zona centrală a orașului de la 2.400 în prezent, la 8.400.

Referitor la locurile de parcare din stațiunea Poiana Brașov, și aici vor fi o serie de schimbări. Parcarea din fața hotelului Teleferic va fi desființată pentru a fi loc suficient de deplasare spre zona telecabinei, un loc foarte aglomerat în sezonul de iarnă. Ultima parcare din zonă care va putea fi folosită va fi cea de la Șura Dacilor. De asemenea, parcarea supraetajată amenajată în Poiana Mică, cu o capacitate de 434 de locuri, recent dată în folosință, va rezolva în mare parte problema parcărilor din stațiune, mai ales în perioada de iarnă când de multe ori traficul se blochează din cauza numărului mare de autoturisme care urcă în stațiune. Pentru turiștii care își vor lăsa mașinile în această parcare vor fi puse în circulație, până în stațiune, autobuze mici, a mai spus Miklos Gantz.

În prezent, în Poiana Brașov sunt 1.200 de locuri de parcare publice cu plată și 3.000 de locuri de parcare private.

Advertisements
Previous Story

Autostrada Brașov – Sibiu. Vezi în ce stadiu se află:

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu, Spitalul Județean: „Băi, ejinebun? Ce naiba se întâmplă de nici bătrânica de 85 de ani din Alexandria teleormanului internată aseară prin urgență nu a vrut să meargă la ea acasă să-și trateze mâna traumatizată?”