Last Updated on iulie 11, 2017 Brașovul se concentrează foarte mult pe Autostrada spre Comarnic dar economic ne trebuie autostrada spre Sibiu care să lege zona noastră de Vestul Europei. Multele firme germane din zonă au nevoie de această autostradă pentru exportul mărfurilor, mai ieftin.
Consilierul local braşovean Cristian Macedonschi (FDGR) a transmis ieri un comunicat de presă prin care a anunţat că „având în vedere starea deficitară a ifrastructurii rutiere şi promisiunile continuu nerespectate ale reprezentanţilor politici de la nivel central, am solicitat suportul reprezentantului FDGR în Camera Deputaţilor, Ovidiu Ganţ, pentru a obţine, din partea ministrului de resort, situaţia actuală a proiectului autostrăzii Braşov – Sibiu, în special tronsonul Făgăraş-Sibiu”, informează bzb.ro.
De asemenea, el s-a declarat un „susţinător al acestor proiecte, fie că vorbim de autostrăzi, fie de aeroport. Consider că Braşovului i-a fost prea mult timp îngrădită dezvoltarea economică şi strategică, ţinându-l în şah cu aceste proiecte de infrastructură atât de importante pentru dezvoltarea zonei. Braşovul trebuie să fie un hub – să fie conectat prin intermediul autostrăzilor de toate celelalte regiuni”.
Deputatului Ovidiu Ganţ i s-a răspuns interpelării de către Ministerului Transporturilor, care a anunţat că, în prezent, Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în derulare contractul privind revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraş.
Potrivit ministerului, contractul privind revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat în anul 2015, iar finanţarea ar fi trebuit asigurată din fonduri europene, dar, în 19 octombrie 2015, CNAIR fost anunţată de Ministerul Fondurilor Europene că pentru acest contract nu mai primeşte banii de la Uniunea Europeană.
„Întrucât CNAIR nu a identificat o altă sursă de finanţare pentru acest obiectiv, contractul «Revizuire Studiu de Fezabilitate» pentru autostrada Sibiu – Făgăraş a fost suspendat în data de 18 noiembrie 2015”. Între timp, CNAIR a găsit banii necesari elaborării acestui document, astfel că în 18 noiembrie 2016 a ridicat suspendarea.
În momentul de faţă, este în curs elaborare studiul de traseu. „Estimăm că avizarea variantei de traseu se va face până la finele lunii august a anului 2017”, se arată în documentul Ministerului Transporturilor, transmis şi la Braşov.