Video Brașov: UPDATE! Câinele SALVATOR! A dat alarma când s-a aprins Hotelul Ciucaş

Last Updated on iunie 15, 2017 Luni noaptea Hotelul Ciucaș a luat foc în Poiana Brașov. Timp de 6 ore a aras ca o torță, fiind nevoie de intervenția pompierilor din trei județe.
Patronul hotelului, controversatul om de afaceri Gruia Stoica, locuia, împreună cu soţia sa, chiar în aripa hotelului care a luat foc.

Puţin înainte de miezul nopţii, câinele familiei a simţit fumul şi nu s-a lăsat până când nu şi-a trezit stăpânii. Aceştia au ieşit din cameră, alertaţi de lătrăturile câinelui agitat şi au văzut că flăcările au cuprins acoperişul hotelului. În scurt timp, incendiul s-a extins şi a afectat o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, informează rttbrașov.ro.

Video Brașov: UPDATE! Câinele SALVATOR! A dat alarma când s-a aprins Hotelul Ciucaş 1

Pompierii au intervenit cu şase autospeciale cu apă şi spumă şi două autoscări. Cum incendiul se manifesta foarte violent, pompierii braşoveni au solicitat ajutor de la colegii din Ilfov, Covasna şi Prahova. Intervenţia a fost extrem de dificilă pentru că hotelul este foarte înalt, cu şase etaje în trepte, astfel că nici cu ajutorul autoscărilor nu s-a putut ajunge până pe acoperiş. După două ore de la declanşarea incendiului, pompierii au început să lucreze la limitarea propagării acestuia.

„Într-o primă fază au fost trimise la faţa locului şase autospeciale cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi încă o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşnov. Ulterior au mai fost chemate în sprijin două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna. De asemenea, s-a apelat şi la autoscările performante ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov”, a precizat astăzi căpitanul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

După ce s-au luptat cu flăcările mai bine de şase ore, pompierii au reuşit să lichideze incendiul. Chiar şi aşa, câteva ore după stingerea focului, la faţa locului au mai rămas două autospeciale care au supravegheat zona, în cazul în care ar fi apărut focare izolate. Din fericire, pentru că unitatea hotelieră era în renovare, nu s-au înregistrat victime.

Vezi aici Video postat de Transilvania News pe Youtube.com:

Reprezentanţii ISU şi ai Poliţiei Braşov au început o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incendiului.

Previous Story

Accident Brașov: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de la Gară

Next Story

Accident Brașov: Copil lăsat inconștient pe Bulevardul Gării. Femeie lovită când traversa la Gară