Brașov: Prima REACȚIE! George Scripcaru despre cele 1,700 de apartamente care se construiesc în Schei ilegal!

Last Updated on iunie 29, 2017 Primarul George Scripcaru încearcă să explice cum este posibil ca într-un oraș ca Brașovul un constructor să lucreze zile, chiar săptămâni, fără autorizație, să distrugă un deal și să-și facă reclamă pentru vânzarea de sute de apartamente.

George Scripcaru pentru bzb.ro: „Pentru acest ansamblu rezidenţial nu există nicio autorizaţie de construcţie. Proiectul există doar în acele poze frumoase pe care le cumpără oamenii. Nu există nimic. Ce fac cei care promovează acea dezvoltare imobiliară pe internet nu reprezintă altceva decât promovarea unei iluzii. În acest moment nu se ştie dacă reţelele din zonă au capacitatea necesară pentru o dezvoltare imobiliară de asemenea dimensiuni, dacă se încadrează în coeficienţii de urbanism, dacă respectă condiţiile de înălţime, distanţă, dacă străzile din zona respectivă pot prelua maşinile aferente acelor apartamente.

Brașov: Prima REACȚIE! George Scripcaru despre cele 1,700 de apartamente care se construiesc în Schei ilegal! 1

Sunt doar nişte poze frumoase pe internet. Este unul dintre cazurile în care cineva promite ceva ce nu are încă şi s-ar putea să nu aibă niciodată. Cred că aici este vorba de publicitate mincinoasă”.

De altfel, el a afirmat că în urmă cu mai multe săptămâni a observat că în respectiva zonă se lucrează şi a cerut detalii la Direcţia Arhitect Şef din Primăria Braşov şi de la Poliţia Locală.

„Am aflat că nu există nicio autorizaţie şi nici măcar un permis de liberă trecere. Singurele documente sunt două certificate de urbanism solicitate de o persoană fizică, care deţine în acea zonă un teren 40.000 de metri pătraţi. De altfel, certificatul de urbanism a şi fost eliberat în data de 21 aprilie”, a declarat primarul.

eorge Scripcaru a precizat că „s-a mers pe fir”, au fost găsite permise de liberă trecere eliberate pentru asigurarea accesului de pe Strada După Inişte, pentru realizarea unor lucrări autorizate. Acest şantier este la o distanţă de aproape un kilometru de zona în care lucra la amenajarea drumului.

„Beneficiarul lucrărilor de pe strada După Inişte, care sunt legale, are niște prestatori de lucrări. Se pare că aceştia au folosit permisele de liberă trecere aferente şantierului de pe strada După Inişte, pentru a duce cel puţin un utilaj la zona unde s-au efectuat decopertările pe Coasta Vacii, care au condus la apariţia scandalului”, a explicat Scripcaru.

Previous Story

Brașov: Fără Parcare automatizată de 10 milioane de euro! „Am vrut să fac ceva util pentru Brașov, orașul meu natal, pe banii mei, pe proprietatea mea”

Next Story

„Noul SCHEI al Brasovului poate bate MONTE CARLO”. Apartamente, apartamente, apartamente!