Brașov: Prima întâlnire George Scripcaru, dezvoltator imobiliar și societatea civilă în cazul lucrărilor ilegale din Schei! Vezi ce au discutat:

Last Updated on iunie 30, 2017 Joi, la Primăria Brașov a vut loc o întâlnire între reprezentanții dezvoltatorului imobiliar acuzat că face lucrări ilegale în Schei (Proiectului American Dream de pe Coasta Vacii) și contestatarii săi, Allen Coliban (USR) şi de reprezentantul grupului „Braşovul Civic”, Radu Hosu.

Pe Facebook, Radu Hossu a scris: „Să sintetizez (sinteză lungă) dezbaterea de azi, cea în legătură cu proiectul American Dream Brașov, din Șchei. Dezbaterea a fost moderată de Senatorul USR de Brașov, Allen Coliban, primul om “cu putere” care a reacționat vis-a-vis acest proiect demarat ilegal.

Brașov: Prima întâlnire George Scripcaru, dezvoltator imobiliar și societatea civilă în cazul lucrărilor ilegale din Schei! Vezi ce au discutat: 1

Din partea societății civile/pe persoană fizică am fost prezent eu, Codruț Feher și Dumitru Claudiu Lucian din partea Alianței împotriva Abuzurilor, Andreea Socaciu – Asociația ProDemocrația, Kristina Creoșteanu, un arhitect din Uniunea Arhitecțiolor și mulți cetațeni interesați ca Maxmilian Radu MunteanuDavid Sorin și mulți alții. Salut prezența lor!
Primăria Brașov a fost reprezentată de Primarul George Scripcaru, vicele Mihai Costel, purtătorul de cuvânt, șefa comisiei de urbanism, (if i remember well) directorul Poliției Locale.
Consiliul Local a fost dezamăgitor reprezentat Lucian Pătrașcu, Șerban Șovăială, Cristian Macedonschi (singurul decent) și încă o doamnă consilier.
Surprinzătoare a fost totuși apariția la dezbatere a “investitorului” alături se un alai de domni și domnișoare, toți purtători de tricouri cu mesaje mai mult sau mai puțin subliminale. Haioși și tupeiști în același timp.

Bun. Sinteza:

– George Scripcaru a spus că nu-i niciun proiect acolo. Totul este ilegal, nu vă lăsați păcăliți de “investitor”, nu au autorizație.

– Directorul Poliției Locale a spus că a înaintat o plângere penală împotriva constructorului, pentru că ilegalități și mai multe ilegalități (construire făra autorizație, folosirea unor permise de liberă trecere pentru utilaje în alt scop, lipsa unei organizări de șantier etc.) Tot el ne-a mai spus că au dat amenzi destul de sanatoase. Îmi cer scuze, nu-mi aduc aminte cuantumul, dar se aude pe live.

– Cei de la urbanism ne-au asigurat că PUZ-ul va fi înlocuit, cu unul (speră și ei și noi) mai restrictiv, pentru că cel vechi expiră în Septembrie. Problema e că după ce expiră ăsta, intră în “putere” PUG-ul, care-i mai lax în zona aia. Deci nasol.

– Allen Coliban a spus că va duce mai departe în Parlament câteva recomandări din partea Primăriei. Recomandări care țin de legislativ și care le-ar putea da mai multe pârghii autorităților locale pentru blocarea unor asemenea aberații de proiecte. În același timp, Allen a cerut blocarea actualului proiect, care-i evident ilegal.

– Eu am bătut moneda pentru ca în realizarea viitorului PUZ și PUG să fie consultată cu adevărat societatea civilă, răspunsurile primite fiind încurajatoare. Doar că, incurajarea asta e greu de înghițit când vine de la autorități. Sper sincer să se țină de cuvânt, eu nu voi uita ce au spus.

– Lucian Pătrașcu, PSD, șeful comisiei de urbanism din CL (!!!!!) a venit în șlapi la dezbatere, a avut un discurs politicianisto-populist și și-a luat tălpășița. Practic a zis că ăia de dinainte sunt răi, Primăria e rea. Să facă ăia ceva. Boss, ești șeful comisiei de urbanism și vrei să te dai societate civilă? Not nice.

– Șerban Șovăială, a fost penibil. Discurs naționalist, americanii sunt de vină, Teo Peter, (wtf?) Românii nu sunt cetățeni de mâna a doua. Trist. Penibil. Jignitor pentru orice om cu o inteligență medie.

– Macedonschi a vorbit despre cât de nasol ar fi traficul produs de proiect, chestii din studii. Corect și la obiect. N-am ce zice negativ.

– S-a semnalat problema proiectului de pe Warthe, a lui Maurer. PUZ-ul pare că permite acel proiect grotesc. Bilă neagră pentru Primărie.

– “Investitorul” s-a rezumat la amenințări, (americanul – adică proprietarul terenului – are dreptul și el oricum va fi judecat – de e nevoie – în America. Reacție care a produs contra reacția jenantă a lui Șovăială) insinuări, (cum că eu sunt membru USR – l-am asigurat că nu sunt) și tupeu (oricum o să construim pe PUG, dacă expiră PUZ-ul)

– Prietenii “investitorului” erau acolo ca cheerleaders, hostesse etc. Făceau galerie. Nimic mai mult.

Concluzie:

Sperăm ca Primăria să ne invite la dezbaterile pe următorul PUZ/PUG. Sperăm ca “investitorul” să plătească pentru distrugerile cauzate de începerea proiectului ilegal. Vom ține presiunea pe administrație pentru blocarea acestui proiect actualmente ilegal.

Vezi aici Video:

Drumul pentru o strategie coerentă de dezvoltare în zona verde/centrală a Brașovului este unul lung. Abia a început, dar trebuie să ne implicăm cu toții.
Cei care au fost de față și vor să completeze cu părerile lor sau cu ceea ce au văzut diferit, sunt invitați să o facă în comentarii”.

Previous Story

ISU Brașov. UPDATE 4! 2 militari, încarcerați, striviți de motor în camionul răsturnat în prăpastia de 40 de metri!

Next Story

Brașov: Maurer va construi în Centru „o clădire cu un impact vizual mai mare decât Biserica Neagră”