ALERTĂ meningită Brașov: UPDATE! 18 persoane INTERNATE, 200 au fost trimise la analize. Vezi simptomele:

(Last Updated On: June 17, 2017)

200 de persoane au fost duse la analiză și 18 internate după ce un tânăr de 17 a murit zilele trecute de meningită. De la București a venit o echipă specială pentru a face o anchetă epidemiologică.

“Referitor la situația înregistrată la Brașov, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile precizează că, după înregistrarea unui deces, probabil cauzat de o infecție meningococică, a trimis de ieri — 16 iunie — o echipă la Brașov pentru a realiza o anchetă epidemiologică, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Marea majoritatea ai contacților persoanei decedate au fost consultați la Spitalul Boli Infecțioase Brașov. Este vorba de circa 200 de persoane, iar 18 dintre ei, care prezintă un simptom febril, cefalee și unii dintre ei vărsături au fost internați la această unitate sanitară”, a spus consilierul onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila pentru agerpres.ro.

Potrivit acestuia starea de sănătate a celor 18 persoane este bună, ei aflându-se sub tratament medical de specialitate.

“Contacții au primit profilaxie antibiotică specifică, iar autoritățile sanitare sunt pregătite, dacă va fi cazul, să trateze eventualii pacienții atât în Brașov cât și în unități sanitare din București”, a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

El a precizat că probele biologice de la pacientul decedat, dar și de la alte persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” pentru precizare de diagnostic.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu, a declarat, vineri seară, că la unul dintre cele două cazuri care erau suspectate de a avea meningită analizele au confirmat acest lucru.

Un adolescent de 17 ani a murit miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copii și alți opt minori sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind suspectați de meningită, dar sunt în afara pericolului, potrivit reprezentanților autorităților sanitare din Brașov. Tinerii au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni.

Potrivit sfatulmedicului.ro, meningita este o inflamație a membranelor din jurul creierului și a măduvei spinării. Cele mai multe cazuri de meningită sunt de natură virală, dar pot fi și bacteriene sau fungice.

Pe Facebook, Comuna Tărlungeni a scris: Stimați cetățeni, Vă aducem la cunoștință că în județul Brașov a fost declanșată o alertă epidemiologică de meningită bacteriană. Persoanele care prezintă următoarele simptome:

• gât înţepenit şi durere în zona cervicală
• febră

dureri de cap
• stări de vomă
• somnolenţă

• dureri musculare
• frisoane
• fotofobie (sensibilitate ridicată la lumină)
sunt rugate să se adreseze cât mai repede cu putință Spitalului de Boli Infecțioase Brașov situat pe Strada Mihai Viteazul 9, Brașov 500174, telefon 0268.422.464

Persoanele care au cunoștință despre faptul că ar fi intrat în contact cu persoane suspecte de meningită sunt rugate să ia legătura urgent cu Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

De asemenea, se recomandă ca până la ridicarea stării de alertă să fie evitată pe cât posibil prezența în locuri aglomerate. Vă rugăm să distribuiți acest mesaj”