ALERTĂ Brașov: UPDATE! Altă persoană internată cu meningită! Vezi starea celor 19 internați:

Last Updated on iunie 18, 2017 Sâmbătă seara a mai fost internată o persoană suspect de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. La această oră sunt 19 persoane internate, a anunțat managerul instituției sanitare, dr. Ramona Ionescu.

“Situația celor internați este următoarea: la un caz, un tânăr din Tărlungeni, confirmarea s-a făcut vineri, la noi la spital, cu ajutorul aparatului performat din dotare, starea lui fiind una foarte bună. Alte patru sunt cazuri probabile și așteptăm confirmarea, pentru că sunt contacți apropiați ai tânărului decedat.

ALERTĂ Brașov: UPDATE! Altă persoană internată cu meningită! Vezi starea celor 19 internați: 1

Și aici suspiciunea, probabilitatea să fie infecție, boala meningococică, este una foarte mare. Trebuie spus că boala meningococică include mai multe manifestări clinice, meningita fiind una dintre manifestări, iar semne clinice de meningită nu au fost găsite decât la pacientul internat în data de 13 iunie, restul nu au avut semne clinice.

Dintre cele patru cazuri, unul are semne clinice de menigococemie, iar ceilalți trei sunt contacți familiali ai pacientului decedat și sunt cazuri probabile de infecție menigococică la debut. Acești ultimi trei sunt spitalizați de 36 de ore. Restul de 14 persoane internate sunt cazuri posibile”, a explicat dr. Ramona Ionescu pentru agerpres.ro.

Potrivit managerului, infecția meningococică include meningită, septicemie și forma cea mai simplă, angină menigococică la debut. Dintre cele 14 persoane, s-ar putea ca la 4-5 să fie infecție respiratorie. Incubația maximă este de 10 zile, iar săptămâna viitoare, marți, sunt 10 zile de când tinerii au fost într-o discotecă.

Celor 19 persoane internate li s-a recoltat lichid cefalo-rahidian iar acolo unde medicii au decis, după consultații, s-a făcut puncție lombară. Aceste persoane vor rămâne internate în spital între 10-14 zile.

“Toți cei internați sunt izolați în cameră cu toaletă separată. Primele cazuri, inclusiv cele cu erupție, sunt în secția de terapie acuți, care este complet izolată din punct de vedere al circuitelor, iar ceilalți care au venit ulterior au ocupat o aripă de la etaj, unde și aici au toalete separate și circuite izolate de restul pacienților. Așteptăm săptămâna viitoare rezultatele probelor trimise la Institutul Matei Balș din București, probe care vot veni treptat, așa după cum au fost trimise”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Ramona Ionescu le-a mulțumit prefectului Marian Rasaliu, care a fost prezent zi de zi la spital, reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brașov, dar și prof. Alexandru Rafila, prof. Gabriel Popescu și secretarului de stat Raed Arafat, cu care a vorbit la telefon.

De joi până duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost consultate 201 persoane, din care doar 19 au rămas internate.

Prefectul Marian Rasaliu a declarat duminică, pentru AGERPRES, că toate spațiile din localitățile Tărlungeni, Zizin, Purcăreni, începând de la discoteca în care au fost tinerii și până la unitățile școlare — Liceul Silvic, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov și Școala generală din Tărlungeni — au fost dezinfectate până sâmbătă la prânz.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat miercuri noapte la Spitalul Clinic de Copiii din Brașov, după câteva ore de la internare, bănuielile inițiale ale medicilor fiind de meningită.

Atât tânărul decedat, cât și cei care au fost internați participaseră la o petrecere de majorat la Tărlungeni, unii dintre ei deplasându-se apoi și la o discotecă din apropiere.

Probele biologice de la pacientul decedat, dar și de la alte persoane internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” pentru precizare de diagnostic.

Previous Story

ALERTĂ meningită Brașov: UPDATE! 18 persoane INTERNATE, 200 au fost trimise la analize. Vezi simptomele:

Next Story

Video Brașov: „Periculos? Toxic? În Codlea miroase puternic de ore bune a plastic ars!” Erwin Albu a sunat la 112!