(Video) Fabrica Tractorul din Brașov a dispărut, dar tractoarele produse acolo încă sunt funcționale și lăudate de agricultori

Last Updated on mai 8, 2017 La  10 ani de când au fost închise porţile Uzinei Tractorul din Braşov, pe câmpurile fermierilor români încă sunt folosite vehiculele construite acolo. Chiar dacă unele sunt vechi de 3, 4 decenii, tractoarele marca UTB sunt şi acum foarte căutate.

Aproape 100.000 de tractoare marca UTB sunt şi acum folosite pe terenurile agricole, scrie stiri.tvr.ro

Ioan Comşa şi-a cumpărat de pe un site de anunţuri un tractor la mâna a doua produs la Braşov. E vechi, dar fermierul e tare mulţumit de el.

Maşinile agricole produse la Braşov nu sunt deloc ieftine. La mâna a doua, costă între 2.500 şi 4 000 de euro. Fermierii noştri nu le-ar da însă pentru cele străine.

Vasile Pescaru a lucrat la Tractorul în perioada de glorie, când uzina producea 50.000 de tractoare, dintre care jumătate ajungeau la export. A fost în mai multe ţări pentru a oferi asistenţă tehnică la tractoarele româneşti exportate.

Din 1960, la uzina din Braşov s-au produs primele modele de tractoare integral româneşti. După ’90, privatizarea a eşuat, iar în 2007, fabrica a intrat în faliment.

Cele 125 de hectare cu hale de producţie au fost vândute unei firme din Bucureşti. În locul uzinei a fost ridicat un mall. Iar acum se construiesc şi blocuri.

Vezi video aici:

Licenţa pentru producţia tractorului românesc UTB a fost cumpărată de un om de afaceri egiptean, care produce şi azi maşinile agricole într-o fabrică din Băicoi, judeţul Prahova.

Previous Story

(Video) Cât de poluat este Brașovul? Dacă ai copaci și verdeață în jurul blocului și pădurea lângă tine nu înseamnă că ai și aer curat

Next Story

Video Brașov: UPDATE! Scandalul continuă la pasajul de la Sânpetru! Unii spun că sunt „probleme tehnice grave” alții că nu este nicio problemă