(Video) Cât de poluat este Brașovul? Dacă ai copaci și verdeață în jurul blocului și pădurea lângă tine nu înseamnă că ai și aer curat

Last Updated on mai 8, 2017 Digi24 a adus astăzi în discuție raportul storia.ro prin care cartierul Răcădău a fost declarat cu cel mai curat aer bazat pe … impresia locuitorilor. În statisticile oficiale, însă, Braşovul este unul dintre cele mai poluate oraşe din Romania. Faptul că ai copaci și verdeață în jurul blocului și pădurea lângă tine nu înseamnă că ai și aer curat. Lucrurile sunt foarte grave în Brașov din cauza poluării, din păcate nimeni nu are curaj să spună lucrurilor pe nume. Însă, peste câțiva ani, cei mulți care se vor îmbolnăvi de cancere vor cere răspunsuri.

Cartierul Răcădău este situat între dealul Piscul Vechii şi muntele Tâmpa. Este cel mai bine poziţionat cartier din Braşov şi una dintre cele mai căutate zone de locuit, informează digi24.ro.

(Video) Cât de poluat este Brașovul? Dacă ai copaci și verdeață în jurul blocului și pădurea lângă tine nu înseamnă că ai și aer curat 1

(foto: bzb.ro)

Dacă-i întrebi, oamenii din Răcădău sunt convinşi că respiră cel mai curat aer din ţară. Sunt de părere că pădurea din imediata vecinătate acţionează ca o barieră în calea poluării.

– Cel mai curat aer şi nu numai aerul cât şi străzile şi curăţenia pietonală, nu avem câini, lumea e civilizată.

Pe locul doi în clasamentul cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului se află tot un cartier din Braşov: Noua.

– Sunt mulţumită de unde stau. Sta de mult aici. Nici nu aş pleca din cartier.

Paradoxal, Braşovul este unul dintre cele mai poluate oraşe din România, alături de Bucureşti şi Iaşi.

Vezi aici Video:

„Cred că intervine şi această autosugestie că am venit într-un spaţiu verde şi aerul este curat şi autorităţile care sunt specializate în lucrurile aste îi lasă pe oameni să trăiască cu această iluzie. Noi le atragem mereu atenţia că spaţiul verde nu înseamnă că este mai curat decât bulevardul”, spune Dan Trifu, reprezentant ONG.

Previous Story

Brașov: Se CIRCULĂ pe pasajul spre Sânpetru! Dar cu amendă! „Poliția filmează pe toți care trec. Eu am patit-o acuma sa vedem da vine si amenda!”

Next Story

(Video) Fabrica Tractorul din Brașov a dispărut, dar tractoarele produse acolo încă sunt funcționale și lăudate de agricultori