(Video) Brasovul, cel mai poluat oraș din România! Spune și PRO Tv astăzi! Vezi care sunt cauzele:

Last Updated on mai 15, 2017 Foarte mulți brașoveni nu pot concepe că orașul în care trăim este cel mai poluat din România, alături de București și Iași. Când te uiți în jur și vezi atâta pădure e greu de crezut că mulți trăiesc aici doar să se îmbolnăvească de cancer și alte boli fatale.
Dar dacă și Pro Tv ne spune adevărul în față iar la nivel de partide (inclusiv USR care se dorește civic) nu există o reacție, atunci cum suntem noi? Chemăm turiști la noi la aer curat dar le servim poluare. Nu e prea cinstit.

Dupa Capitala, Iasiul si surprinzator, Brasovul – au calitatea aerului sub cea recomandata. Comisia europeana solicita Romaniei sa imbunatateasca urgent situatia altminteri, riscam un proces la curtea de justitie a Uniunii Europene si am putea plati amenzi de pana la 100.000 de euro pe zi, informează stirileprotv.ro.

(Video) Brasovul, cel mai poluat oraș din România! Spune și PRO Tv astăzi! Vezi care sunt cauzele: 1

In Brasov, aerul cel mai poluat este in zonele cu trafic greu si pe langa santierele de constuctii. Iar studiile medicale arata clar ca poluarea poate provoca astm, boli cardio-vasculare si chiar cancer. Brasovenii sunt insa convinsi ca sunt privilegiati, si ca ei respira cel mai pur aer din tara.

Specialistii spun ca una dintre sursele semnificative de poluare ale orasului o reprezinta puzderia de cosuri de evacuare ale centralelor de apartament. Solutia ar fi ca ele sa fie legate la un cos comun cat mai inalt.

Santierele de constructii unde se lucreaza cu nisip, ciment si pietris sunt o sursa serioasa de praf care polueaza aerul. Primaria din Brasov obliga constructorii sa ude in permaneneta caile de acces, sa spele rotile masinilor si sa protejeze cu plase speciale perimetrele de lucru.

Comisia europeeana a initiat procedura de infrigement asupra Romaniei dupa ce a constatat ca in Bucuresti, de exemplu, valorile aerului poluat sunt duble fata de cele admise de normele europeene. Primaria Brasov a alocat 270 de mii de lei pentru un plan integrat de calitate a aerului.

Vezi aici Video:

Doar acestea să fie cauzele reale ale poluării? Și alte orașe au centrale de apartament, mult mai multe ca la noi. De unde mai vine poluarea?

Previous Story

Prodlacta Braşov şi-a majorat exporturile de 4 ori. Vezi unde merg produsele brașovene:

Next Story

MINUNE! Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov începe de la Braşov