Aeroportul Brașov: Lucrările reîncep în 75 de zile! „Suntem în grafic”. Vezi ce spune Adrian Veștea, președintele CJ:

Last Updated on mai 30, 2017 Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea a anunțat reînceperea lucrărilor la Aeroportul Brașov, în 75 de zile, după ce instituția pe care o conduce a semnat un contract cu SC Search Corporation SRL privind realizarea proiectului tehnic pentru Calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

Durata de prestare a serviciilor care face obiectul contractului cu Search Corporation este de 75 de zile, pentru fiecare etapă a proiectului fiind stabilit un termen clar de finalizare, informează bzb.ro.

Aeroportul Brașov: Lucrările reîncep în 75 de zile! „Suntem în grafic”. Vezi ce spune Adrian Veștea, președintele CJ: 1

„Astăzi (ieri – n.r.), am transmis comanda pentru prima etapă, respectiv realizarea documentaţiei aferente Certificatului de urbanism”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Conform contractului, în primele 15 zile de la de la primirea comenzii emise de administraţia judeţeană, consultantul va avea va trebui să pregătească documentaţia pentru Certificatul de urbanism, după care va fi dată comanda pentru următoarea etapă, respectiv să obţinerea avizelor şi acorduri aferente proiectului, termenul fiind tot de 15 zile calendaristice.

Ulterior, în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea comenzii, firma trebuie să pregătească proiectul, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie, apoi va primi comanda pentru ultima etapă, respectiv elaborarea documentaţiei tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, termenul de predare fiind de 15 zile calendaristice.

Pe lângă semnarea contractului pentru proiectarea suprafeţelor de mişcare, Adrian Veştea a anunţat că Executivul Consiliului Judeţean Braşov a elaborat documentaţia necesară lansării licitaţiei în vederea realizării studiului de fundamentare pentru aeroport. Dosarul a fost transmis spre avizare la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, iar după validare, documentaţia va fi postată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„Suntem în grafic în privinţa derulării procedurilor legale pentru realizarea Aeroportului. Acestea sunt etapele birocratice pe care trebuie să le parcurgem în această fază de proiectare, înainte de a relua lucrările de construcţie pe care le-am prevăzut pentru etapa a treia de implementare.

Sperăm să nu avem întârzieri sau contestaţii în procedura de licitaţie, astfel încât până la sfârşitul lunii august să putem da drumul la realizarea studiului de fundamentare.

Totodată, sperăm ca proiectarea să decurgă fără probleme, astfel încât la finele celor 75 de zile prevăzute în contract să putem depune documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru calea de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”, a declarat Adrian Veştea.

Previous Story

(Video) Ursul norocos de la Brașov, a fost salvat și relocat. La Sibiu ar fi fost împușcat pe loc

Next Story

Accident Brașov: Femeie lovită pe trecerea de pietoni