Junii Brasovului te invita la Sezatoare in aer liber in Schei

Last Updated on aprilie 19, 2017 Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovul Vechi organizează in 22 aprilie prima Sezatoare in aer liber la Casa Junilir din Scheii Brasovului.

Sezatoarea va debuta cu proiectia unui film documentar despre traditia Junilor din Scheii Brasovului de cca 30 minute, in Casa Junilor, dupa care va incepe sezatoarea propriu-zisa in aer liber.

Junii Brasovului te invita la Sezatoare in aer liber in Schei 1

Organizatorii, Casa Junilor, au pregătit si alte surprize, printre care o degustare de placinte si bauturi traditionale din Schei si alte momente care va vor aduce mai aproape de obiceiurile stravechi din acest cartier.

„Prin sezatorile noastre ne propunem sa aducem in atentie si sa facem cunoscut portul traditional din Scheii Brasovului, sa recuperam si sa descifram motive traditionale din acest vechi cartier al Brasovului si sa revitalizam mestesuguri care din pacate, aici au fost date uitarii: gaitanaritul, cusutul de mana, tesutul.

Evenimentele noastre vor fi un bun prilej de a face cunostinta cu personalitati, cu juni sau cu alti membri ai comunitatii scheiene de la care vom afla povesti de viata cotidiana din trecutul Scheiului, cel mai vechi cartier al Brasovului.

Numarul de participanti la sezatoare este de 30 (limitat, din motive logistice). In cazul in care se va depasi acest numar, oricine doreste sa viziteze targul si sa participe la sezatoare in calitate de calitate de spectator/vizitator, este mai mult decat binevenit.
Pentru participare, va rugam sa lasati comentariu in eveniment”, scriu organizatorii.

Previous Story

UPDATE! Pe drumul Braşov şi Sânpetru, mai este de așteptat. Vezi de când se va relua circulația:

Next Story

Brașov: CONCERT Loredana si trupa sa Agurida. Vezi cât costă biletele: