(Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul:

Last Updated on aprilie 3, 2017 Regia Publică Locală a Pădurilor a anunțat astăzi că, cel mai probabil, incendiul de duminică de pe Tâmpa a fost produs de turiști care au făcut un foc la marginea pădurii.
Peste 1000 de metri pătraţi de vegetaţie au ars, duminică seara, pe Şaua Tâmpei. Pompierii braşoveni au luptat mai bine de patru ore pentru a stinge flăcările, după ce au fost nevoiţi să care apa cu peturile.

Mai mulţi braşoveni au văzut, duminică seara, fum pe Tâmpa. În jurul orei 19.00, au fost anunţaţi pompierii, care au trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Intervenţia a fost însă foarte dificilă, flăcările ameninţau să se extindă şi din cauza vântului, informează rttbrasov.ro.

stiri brasov foc tampa incendiu

„Relieful era abrupt, am fost nevoiţi să parcurgem o distanţă destul de mare pe jos, cărând practic peturi de apă cu noi. Am intervenit cu 30 de cadre ale ISU Braşov şi peste 20 de lucrători de la Regia Pădurilor Kronstadt”, a explicat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

„Facem un apel, pe această cale, la cetăţeni, să nu folosească focul în spaţii deschise, doar în zone special amenajate, iar înainte de a pleca, să se asigure că focul a fost stins cu apă cât şi cu pământ”, a insistat cpt. Ciprian Sfreja.

(Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 1 (Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 2

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui foc nestins, care s-a extins apoi din cauza vântului, dar cauzele exacte urmează a fi stabilite.

(Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 3 (Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 4 (Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 5 (Foto) Brașov: UPDATE 2. Focul de pe Tâmpa a fost stins cu apa cărată cu peturi. Vezi de la ce a pornit focul: 6

 

Masivul Tâmpa este arie protejată, motiv pentru care aprinderea focului în această zonă se sancţionează cu amenzi drastice, între 3000 şi 6000 de lei pentru persoane fizice şi între 25.000 şi 50.000 pentru persoane juridice.

Previous Story

O nouă Telegondolă în Poiana Brașov

Next Story

Brașov: OFICIAL! Kaufland, magazinul 2, se deschide sambătă, 8 aprilie