Poiana Brașov legată de Predeal cu … pârtii de schi

Last Updated on martie 1, 2017 Numărul de kilometrii de domeniu schiabil din România este extrem de mic în comparație cu cel al altor țări. De exemplu, numărul total de kilometri de pârtie pe care îi are România sunt de fapt totalul de kilometri pe care îl are numai una dintre staţiunile din Austria. La ora actuală, la nivelul întregii ţări sunt 172 de pârtii omologate, ce totalizează 143 de km.

Acest lucru a fost remaracat de actualul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre: „Trebuie să extindem domeniile schiabile. Avem unde să le facem, dar nu au fost proiecte concrete din partea autorităţilor”.

Poiana Brașov legată de Predeal cu ... pârtii de schi 1

Acesta a precizat însă faptul că există un proiect al autorităţilor braşovene prin care să lege Poiana Braşov de Predeal pe versanţi, prin pârtii, astfel încât să existe o variantă comună a celor două staţiuni. Noul ministru al turismului nu a adus aminte despre proiectul existent pentru extinderea pârtiilor spre Râşnov, care este mult mai avansat la stadiul de idee, cel puţin în ceea ce priveşte amenajările care sunt necesare, informează bzb.ro

Primăria Braşov a anunţat încă din 2013 acest proiect, când efectuase PUZ-ul pentru extinderea spre Râşnov, şi intenţiona să-l pregătească în vederea depunerii pentru finanţare din fonduri europene pe exerciţiul 2014 – 2020. „Gândim proiectul de extindere a domeniului schiabil drept unul regional. Respectiv a doua etapă spre Râşnov, iar o a treia etapă va fi spre Predeal. Urmează să întocmim şi studiul de fezabilitate pentru a vedea care este valoarea investiţiei, însă vorbim de o sumă destul de mare”, a explicat primarul George Scripcaru în 2013.

În Poiana Braşov, după proiectul de extindere al domeniului schiabil, numărul de kilometri de pârtie a crescut la 24 de km, iar autorităţile au avut în plan extinderea domeniului schiabil atât spre Râşnov, cât şi spre Predeal.

Previous Story

Brasov: NOU! Programări on-line pentru schimbarea buletinului. Vezi ce trebuie sa faci:

Next Story

RAT Brașov. ALERTĂ! Autobuzele Mercedes pun în pericol viața călătorilor?! NU stați lângă uși! Vezi ce spune compania Daimler