Brașov: El este noul prefect, numit de premierul Sorin Grindeanu

Last Updated on martie 3, 2017 Ciprian Băncilă a fost dat afară ieri de la Prefectura Brașov printr-o hotărâre a premierului Sorin Grindeanu. În locul său a fost numit Marian Rasaliu, care este membru PSD, după ce a părăsit PDL în 2012, cînd nu a mai prins un loc în Parlament.

Apoi a fost numit în postul de director al Uzinei R de la Feldioara. În mandatul 2008-2012, Marian Rasaliu a fost senator PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, tot din partea PDL. Marian Rasaliu aşteaptă ca hotărîrea de guvern să fie publicată în Monitorul Oficial, pentru a-şi prelua mandatul, informează monitorulexpres.ro.

Brașov: El este noul prefect, numit de premierul Sorin Grindeanu 1

Ciprian Băncilă a fost numit tot temporar la Prectură, fiind detaşat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, anul trecut, cînd l-a înlocuit pe Mihai Mohaci, prefectul susţinut de PSD. Ciprian Băncilă îşi încheia oricum perioada de detaşare, de la APM la Prefectură, la data de 14 martie.

Săptămîna trecută Monitorul Expres a aflat că Guvernul doreşte schimbări la Prefectura Braşov şi a publicat zvonurile vehiculate ca variante pentru funcţia de prefect.

Numirea lui Ioan Ghişe, din partea ALDE, era dată ca primă variantă, iar numirea lui Marian Rasaliu, ca variantă a PSD. Ostilitatea, pe de o parte, şi îngrijorarea, pe de altă parte, cu care a fost primită de braşoveni vestea că Ioan Ghişe ar putea ajunge prefect, a înclinat probabil decisiv balanţa în favoarea lui Rasaliu la Prefectura Braşov.

Previous Story

Aeroportul Brașov: Cât mai durează până vor fi reluate lucrările? Vezi calendarul propus de Adrian Veștea, președintele CJ:

Next Story

Brașov: Începe campania de curăţenie de primăvară. Vezi în ce cartiere se amplasează containerele speciale: