Aeroportul Brașov: O companie străină vrea să finalizeze lucrările cu 60 de milioane de euro!

Last Updated on martie 2, 2017 Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a declarat mereu că instituția pe care o conduce va investi 10 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la Aeroport.
Consilierul județean Ionel Spinean (PER) a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă că nu este de acord cu cheltuirea acestei sume. Motivul: lucrările pot fi realizate de un investitor privat.

Potrivit lui Spinean este vorba de o companie din Turcia, respectiv Terminal Group, ai cărei reprezentanţi au venit la Braşov pentru a-şi anunţa direct intenţia de a investi 60 de milioane de euro pentru finalizarea aeroportului (la schimb cu preluarea administrării obiectivului), garantând declarativ că vor termina investiţia în 2 ani de la finalizarea procedurilor birocratice.

Aeroportul Brașov: O companie străină vrea să finalizeze lucrările cu 60 de milioane de euro! 1

Este vorba de fapt de a doua încercare a turcilor de a „prelua” aeroportul Braşov, pentru că aceeaşi companie a curtat CJ şi în perioada când preşedinte la Consiliul Judeţean era Aristotel Căncescu, dar la acea vreme nu s-a concretizat nimic, informează bzb.ro.

Potrivit ultimelor date, în aeroport s-au investit până acum 25 de milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei s-a estimat un necesar de 57 milioane de euro.

În scrisoarea către CJ de anul trecut, din luna decembrie, Terminal Group Of Companies a precizat vrea să investească 60 milioane euro pentru finalizarea aeroportului.

Reprezentanţii companiei din Turcia şi-au făcut totodată şi o prezentare. „Compania noastră a realizat mai mult de 100 de proiecte de construcţie în ultimii 50 de ani cu o valoare de peste 1,4 miliarde Dolari. Activităţile Terminal Group Of Companies sunt diversificate în cinci divizii majore: construcţii, operaţiuni aeroport, operaţiuni port, distribuţie gaze naturale şi energie, dezvoltare imobiliară.

Terminal Construction &Trade INC a fost înfiinţată în 2011 şi a realizat de curând Sanliurfa GAP Internaţional Airport, partener al T&T Airport Operations Ltd, care este concesionarul ERCAN Airport în Cipru de Nord. Noua clădire a Facultăţii de Inginerie Civilă din cadrul Universităţii Tehnice din Istanbul, este preluată de Terminal Construction&Trade INC cu termen de finalizare la mijlocului anului 2017.

TT Airport Operations Ltd este înfiinţată în 2012 şi T&T este concesionarul aeroportului ERCAN din Cipru de Nord. T&T manageriază 3,5 milioane pasageri şi generează 70 milioane USD anual.

Contractul de concesiune include construcţia unei piste noi de 3500 m, un terminal pentru pasageri de 151.000 metri pătraţi.

Investiţia este de aproximativ 250 milioane de euro. Serviciile oferite de Terminal INC sunt construcţia şi operarea: clădiri terminal pasageri, piste, turnuri de control, căi acces taxi, clădiri terminal cargo, platforme garare aeronave, hangare aeronave, sisteme de iluminare, zone stocare, carburant, staţii alimentare, surse de energie, adăpost aeronave de luptă, sisteme de alertă şi luptă, sisteme radar şi instalaţii”, aşa se descrie grupul de investitori turci în scrisoare de intenţie.

Previous Story

Brașov: ARESTAȚI 30 de zile! Căncescu și gașca au avut ghinion. Vezi cine a mai fost arestat:

Next Story

Brașov: În nici 3 luni de la lansare, peste 30% din apartamentele Sunnvyille sunt vândute! Zidăria dintre apartamente este dublă, un mare plus pentru izolarea fonică și termică. Vezi aici cum arată interiorul: