Brașov: PSD n-a cerut un leu pentru noi. Aeroportul – respins. Spitalul – respins. Autostrada – respinsă

Last Updated on februarie 7, 2017 PSD a lovit Brașovul la bani. Avem un ministru în Guvernul Grindeanu dar se pare că nu ne ajută cu ceva. Sumele solictate de PNL, USR și UDMR, ieri în comisia de buget, pentru Aeroport, Autostradă și Spital au fost respinse de PSD.

Pentru aeroportul Braşov au depus amendamente atât parlamentarii PNL, cât şi cei ai USR. Astfel, deputaţii liberali Gabriel Andronache, Mara Mareş şi senatorul PNL Daniel Zamfir, au depus un amendament prin care au solicitat alocarea din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 a sumei de 9 milioane de lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice şi execuţie cale de rulare Alfa şi platforma îmbarcare/debarcare pentru Aeroportul Braşov, informează bzb.ro.
Brașov: PSD n-a cerut un leu pentru noi. Aeroportul - respins. Spitalul - respins. Autostrada - respinsă 1

Bani pentru aeroportul de la Ghimbav au cerut şi parlamentarii UDMR (care au susţinut-o astfel pe deputata de Braşov Izabella Ambrus).

Pentru un proiect ce are legătură cu aeroportul, respectiv amenajarea hidrografică a râului Bârsa, a cerut bani şi senatorul braşovean Allen Coliban (USR). Astfel el a cerut alocarea a 22.670.000 de lei, motivând că lucrările sunt necesare pentru avansarea lucrărilor la proiectul Aeroportului Braşov, însă şi pentru acest amendament, comisiile reunite de buget finanţe au propus respingerea.

Trei amendamente pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
Nici în ceea ce priveşte proiectul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, parlamentarii de Braşov nu s-au înţeles. Astfel, Mara Mareş (PNL) a solicitat 10.000.000 de lei pentru demararea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Consolidare şi reamenajare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov – Corp B)” prin Compania Naţională de Investiţii.

Un alt proiect de investiţii pentru care parlamentarii braşoveni au depus amendamente este autostrada Comarnic – Braşov, proiect pentru care au fost alocate unele sume prin proiectul depus de Guvernul României. Astfel, grupul PNL din Parlamentul României a solicitat suma de 62.000.000 de lei, destinată revizuirii studiului de fezabilitate pentru Autostrada Comarnic – Braşov ( loturile 2, 3 si 4). De altfel, deputatul de Braşov Daniel Zamfir (PNL), a precizat că pentru elaborarea documentaţiei amintite, de la bugetul de stat a fost alocată suma de un milion de lei, total insuficientă.

Parlamentarii braşoveni au mai depus amendamente şi pentru autostrada Sibiu – Braşov: Teodor Benga (USR) a solicitat 20.000.000 lei pentru proiectul „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş”, iar Mara Mareş (PNL) a solicitat cu 8.000.000 lei pentru „finalizarea în acest an a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Făgăraş”, ambele fiind respinse.

Deputatul USR a mai cerut alocarea a 400.000.000 lei pentru proiectul de „Reabilitare
a liniei de c.f. Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, secţiunea Braşov – Sighişoara, subsecţiunile 1. Braşov-Apaţa şi 3. Caţa – Sighisoara”, şi acesta fiind respins (pe acest proiect existând finanţare UE – n.r.).
Brașov: PSD n-a cerut un leu pentru noi. Aeroportul - respins. Spitalul - respins. Autostrada - respinsă 2

Totodată, parlamentarii UDMR au solicitat alocarea a 4.000 de lei pentru consolidarea, restaurarea Cetăţii Feldioara, amendament care, la fel, a fost respins.

Previous Story

Aeroportul Brașov: PSD a RESPINS 9 milioane de lei în comisia de buget pentru finalizarea lucrărilor. Amendamentul a fost propus de Deputații Gabriel Andronache şi Mara Mareş, alături de senatorul Daniel Zamfir (PNL)

Next Story

Brașov: Se poate! Uzina Roman a prins un contract în Taiwan pentru livrarea a 100 de camioane. Urmează Pakistan