Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet

Last Updated on ianuarie 11, 2017 Centrul pentru copii cu dizabilităţi din Brădet, Săcele, a ars în întregime astăzi. Pompierii au evacuat  17 persoane, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale dotate cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„Incendiul a izbucnit la acoperişul cabanei de fete din cadrul Centrului de Reabilitare Şcolară de la Brădet. Este un centru pentru copiii de dizabilităţi, aflat în subordinea DGASPC. Toate fetele au fost evacuate din clădire şi sunt acum în afara oricărui pericol.

Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet 1 Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet 2
(foto: saceleanul.ro)

Pompierii au fost solicitaţi şi intervin la faţa locului. Nu se ştie de la ce a pornit incendiul, urmează să se facă o anchetă în acest sens“, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov pentru libertatea.ro.

ele 24 de fete cu dizabilități care locuiau în cabana cuprinsă de flăcări a Complexului de Reabilitară Școlară Brădet au fost mutate temporar la Locuința protejată „Casa Chris”.

Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet 3

„În data de 11 ianuarie 2017, în jurul orei 11.00, personalul de serviciu din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet a observat că din acoperișul cabanei de fete din cadrul complexului ieșea fum. Imediat au fost anunțați pompierii, care au intervenit cu 5 autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet 4

La momentul izbucnirii incendiului, în cabană se aflau 24 de fete cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Conducerea DGASPC Brașov a decis mutarea temporară a fetelor la Locuința protejată „Casa Chris“ din Brădet.

Vezi aici Video postat de Brasov TV pe Youtube.com:

Vezi aici Video:

Facem precizarea că în luna ianuarie 2016, ca urmare a deciziilor ISU venite după incidentul de la Clubul Colectiv, a fost realizată, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov, ignifugarea acoperișurilor cabanelor de la CRS Brădet”, se arată într-un comunicat al DGASPC.

Previous Story

Brașov: Ești mulțumit de deszăpezirea străzilor? Vezi ce a făcut primăria azi pe cartiere:

Next Story

Brașov: Poți ajuta? „Cabana fetelor de la casa de copii (centrul de plasament) din Brădet, unde eu merg ca și voluntar a ars complet. Fetele sunt in siguranță dar au rămas fără hăinuțe, așternuturi, jucării, fără nimic. Dacă aveți haine și papuci de fetițe în stare bună (de la 3 la 18 ani), așternuturi, pături, jucării, produse igienico-sanitare, etc ce doriți să donați”