Brașov: Ești mulțumit de deszăpezirea străzilor? Vezi ce a făcut primăria azi pe cartiere:

Last Updated on ianuarie 11, 2017 Primăria Brașov a transmis un comunicat de presă prin care explică deszăpezirea de pe străzile din municipiu din această dimineață.

Cei de la Primărie spun că firmele de deszăpezire au ca prioritate menținerea circulației pe arterele principale, urmând să acționeze ulterior, după oprirea ninsorii și după asigurarea zonelor prioritare, și pe străzile din interiorul cartierelor.

Brașov: Ești mulțumit de deszăpezirea străzilor? Vezi ce a făcut primăria azi pe cartiere: 1

Se acționează în special cu lama pe timpul ninsorii, materialul antiderapant fiind împrăștiat cu precădere pe pasaje, rampe, pante, în giratorii și intersecții. După oprirea ninsorii, va fi împrăștiat material antiderapant și pe restul arterelor.

Potrivit reprezentanților firmelor de deszăpezire, nu există străzi impracticabile în Brașov.
Problemele principale în zilele anterioare au apărut pe arterele secundare, acolo unde utilajele fie nu au acces din cauza autovehiculelor parcate, fie trec, însă cetățenii care își deszăpezesc mașinile sau curțile și trotuarele aruncă zăpada înapoi pe carosabil

Eurostrada (Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj,):
Potrivit reprezentanților societății, la ora 10.00 toate cele zece utilaje prevăzute în contract se aflau pe teren, fiind scoase pe rând, de la primele ore ale dimineții, când a început ninsoarea (orele 5.00 – 6.00).

Firma are în stoc aproximativ 400 de tone de material antiderapant, din care a consumat astăzi aproximativ 20-30 de tone.

Vectra (Poiana Brașov, drumul Poienii, restul orașului):
La ora 10.00, acționau 18 dintre cele 23 de utilaje prevăzute în contract, restul de 5 având probleme tehnice minore, care vor fi rezolvate în următoarele ore. În Poiana Brașov și pe drumul Poienii acționează cele trei utilaje care deservesc această zonă.

Vectra a utilizat astăzi aproximativ 100 de tone de material antiderapant. Pe stoc mai sunt aproximativ 300 de tone, iar astăzi vor mai sosi încă 150 de tone. Intervenția se realizează în general la un interval de două ore, pentru a nu se bloca traficul.

Pe strada Dobrogeanu Gherea, în ciuda acțiunilor de deszăpezire, este prezent un strat de 2-3 cm de zăpadă frământată. Artera este circulabilă, însă circulația este dificilă, nefiind recomandată vehiculelor care nu beneficiază de tracțiune integrală.

Parcările publice, de la instituții sau cele cu plată, se deszăpezesc în timpul nopții, acolo unde gradul de ocupare al parcării permite acest lucru.

Inspectorii primăriei sunt pe teren, pentru a verifica modul de intervenție a utilajelor de deszăpezire.

Recomandăm participanților la trafic să circule cu prudență. Pentru deplina lor siguranță și având în vedere condițiile de trafic, atragem atenția pietonilor să nu se angajeze în traversare fără să își manifeste clar intenția și fără a se asigura că autovehiculele sunt deja oprite pentru a le da prioritate.

Previous Story

Brașov: Joi se DESCHID școlile! Vezi anunțul oficial:

Next Story

Video Brașov: Incendiu violent la Centrul pentru copii cu dizabilităţi Brădet