(Foto) „RAT Brașov, niște nesimțiți!”

(Last Updated On: January 2, 2017)

Toată lumea știa că astăzi va fi plin în Poiana Brașov. Mai mult, Poliția a recomandat șoferilor să nu urce cu mașinile și să folosească mijloacele de transport în comun. Ce a făcut RAT Brașov în această situație? A programat câte un autobuz pe oră, astfel că 150 de călători au trebuit să se înghesuie să urce și să coboare din Poiană la fiecare cursă.

În continuare vă prezentăm experiența unui brașovean pe care a avut-o astăzi, experiență pe care ne-a trimis-o pe mail:
„Trebuie să mulțumesc RAT Brașov pentru experiența minunată pe care mi-a oferit-o mie și altor 150 de călători din autobuz.

Mulțumesc și polițiștilor care în Livada Poștei și la ieșirea din stațiune întorceau capul atunci când un autobuz RAT, care depășea capacitatea maximă admisă, trecea pe lângă ei. Dacă era un microbuz îl oprea imediat. Autobuzul nu-l opresc, probabil pentru că nu s-au întâmplat tragedii ca și cu microbuzele. Încă nu s-au întâmplat.

Mulțumesc și inspectorilor de la Protecția Consumatorilor care sunt mai interesați de carnea moartă din vitrinele magazinelor decât cei vii care vor să circule civilizat. Pentru că, nu-i așa, suntem europeni și avem drepturi.

 

La coborâre am lăsat să treacă două autobuze pline. La al treilea m-am înghesuit lângă ceilalți 150 de călători, femei, bătrâni, copii, și, într-o poziție înțepenită, mai spuneam un Doamne ajută când mai treceam de o serpentină. Autobuzul se lăsa într-o parte primejdios fără ca șoferul să țină cont de asta. Era foarte atent să intre în curbă cu cât mai multă viteză.

Se putea/poate întâmpla o tragedie? Binențeles. Imaginați-vă reacția a 150 de călători, înghesuiți într-o cutie pentru maxim 70 de persoane, după ce sunt loviți de un șofer neatent/beat/prost.

Reacția autorităților, după un astfel de accident, ar fi fost promptă, și ar fi interzis, ca în cazul microbuzelor, circulația autobuzelor cu o capacitate de persoane depășită.

Acum nu interzic, probabil, pentru că o astfel de tragedie ar fi mai bună de vizionat decât ca un film de groază.

RAT Brașov, sunteți niște nesimțiți!”