Brașov: Se construiesc două noi creșe, de câte 100 de locuri

Last Updated on ianuarie 27, 2017 Municipalitatea va aloca în acest an câte 300.000 de lei pentru documentația necesară (studiu de fezabilitate și proiect tehnic ) construcției a două creșe noi, precum și pentru începerea lucrărilor la cel puțin una dintre acestea.

Potrivit viceprimarului Costel Mihai, una dintre creșe va fi construită în cartierul Astra, pe un teren de lângă Palatul Copiilor, identificat ca fiind în proprietatea municipalității, iar o a doua, în zona Coresi-Tractorul. Pentru cea din urmă, municipalitatea va aloca bugetul de 300.000 de lei pentru documentația tehnică, însă deocamdată nu a identificat un teren pe care să fie edificată construcția.

Brașov: Se construiesc două noi creșe, de câte 100 de locuri 1
(foto Facebook primaria Brasov (Andrei Paul)

Ambele creșe ar urma să aibă aproximativ 100 de locuri și vor fi construcții pe orizontală, fără etaj, potrivit noilor normative în vigoare.

˝Dorim să începem construcția de lângă palatul Copiilor încă din acest an, dacă este posibil, și vom cuprinde în buget și aproxiamtiv 6 milioane de lei pentru aceasta. Termenele și sumele exacte vor rezulta din studiile de fezabilitate˝, a precizat viceprimarul Costel Mihai.

În prezent, în Brașov funcționează opt creșe, cu un total de 805 locuri. Ultima dintre acestea a fost construită pe strada Cărămidăriei, fiind dată în folosință în anul 2013. În cartierul Astra, unde locuiește 33% din populația municipiului, sunt doar două creșe, una pe strada Aurora, cealaltă pe Cocorului.

Previous Story

Brașov. Revine „Cerbul de Aur”? Primăria este gata să dea bani

Next Story

Accident Brașov: Persoană lovită pe trecerea de pietoni!