Aro Palace nu vrea să predea Cetățuia Brașovului. A depus 5 contestaţii pentru a bloca retrocedarea

(Last Updated On: January 12, 2017)

Eforturile autorităților locale de a prelua în proprietate Cetatea Brașov se lovesc de birocrația din sistemul judiciar.

Decizia Tribunalului Braşov prin care Complexul Cetate trece din proprietatea SC Aro Palace SA în proprietatea statului român, a fost contestată la Curtea de Apel Braşov, informează bzb.ro

SC Aro Palace SA a depus apel în data de 24 octombrie 2016, apoi, în 16 decembrie, acelaşi demers l-au făcut Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar în data de 20 decembrie Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai depus un apel.

Ulterior, în 28 decembrie 2016, SC Aro Palace SA a mai depus un apel. Toate instituţiile care au depus apel aveau calitatea de pârât în proces. Deocamdată, nu a fost stabilit încă un termen de judecare a apelului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a afirmat că până ieri „nu ne-a fost comunicat apelul, este în perioada de regularizare. Am văzut pe Portalul Instanţelor că pe 3 ianuarie au fost înregistrate apelurile. După ce vom primi comunicarea oficială, urmează să stabilim demersurile pe care să le facem”, a spus Toarcea.

Anul trecut Tribunalul Braşov a constatat că imobilul ,,Complex Cetate” constituie obiectul dreptului de proprietate publică al intervenientului Statul Român, fiind un monument de interes public naţional. De asemenea, magistraţii Tribunalului Braşov au obligat pârâta SC Aro Palace SA să lase Statului Român în deplină proprietate şi posesie imobilul.