Brașov: UPDATE! 14 elevi „gazați” la ore. Dar cu ce? Adezivul nu e toxic, iar cei de la liceu susţin că trei uşi de termopan despărţeau şantierul de sălile cu elevi.

Last Updated on decembrie 15, 2016 14 elevi de Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”au fost duși la spital marți noapte după ce au fost „gazați” și intoxicați în timpul orelor de curs. 12 dintre ei sunt în continuare în spital.

Potrivit bzb.ro nu se cunoaște exact cu ce substanță. Deocamdată există doar supoziţii: muncitorii care lipeau linoleum în corpul nou aflat în construcţie ar fi grăbit uscarea adezivului cu aeroterme şi s-ar fi produs reacţii… neaşteptate. În acte, adezivul nu e toxic, iar cei de la liceu susţin că trei uşi de termopan despărţeau şantierul de sălile cu elevi.

Brașov: UPDATE! 14 elevi „gazați” la ore. Dar cu ce? Adezivul nu e toxic, iar cei de la liceu susţin că trei uşi de termopan despărţeau şantierul de sălile cu elevi. 1

14 elevi, cu vârste între 14 şi 16 ani, de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, au ajuns, marţi noapte, la Spitalul de Copii, cu simptome de intoxicaţie. 12 sunt încă internaţi. Totul a început chiar din sălile de clase. Copiii le-au povestit părinţilor că la un moment dat s-a simţit un miros ciudat, dar foarte puternic în clase. Acuzau dureri de cap, unii tuşeau, altora li s-a făcut rău şi au fost scoşi din clase. Afectaţi au fost elevii claselor a IX-a şi a X-a, care au avut ore în clase din corpul vechi de clădire din apropierea corpului nou, unde încă sunt lucrări de amenajare.

Ovidiu Tripşa, Directorul Colegiului a aflat despre situaţie încă de aseară, de la 19.00, fiind informat de profesorii care mai aveau ore. „În cursul serii de 13 decembrie, pe la ora 7 (după amiaza, n.r.) am fost sunat de unul dintre colegi – profesorul de matematică, cum că la etajul 2 în corpul de clădire în care ne desfăşurăm cursurile nu se mai poate respira şi se simte un aer toxic, elevii acuză usturimi, inflamaţii ale ochilor şi le-am spus la ora 7 să suspendăm cursurile.

Am sunat inginerul cu construcţia nouă, i-am spus că sunt ceva gaze, nu ştiam despre ce e vorba, dânsul a venit a spus că s-a rezolvat, după care am aflat că unii elevi au ajuns la urgenţe, la Spitalul de Copii, unde medicii întreabă care sunt substanţele inhalate şi decât să fac telefonul fără fir – părinţi, diriginţi, medici – am venit pe şantier, am intrat pe şantier cu paznicul şantierului, personal n-am simţit nimic.

Ei (muncitorii, n.r.) în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.) toată ziua au lucrat la lipirea linoleumului la parter, cu un adeziv special, ulterior utilizând aeroterme, dezumidificatoare. Probabil că acei curenţi de aer s-au ridicat şi au fost afectaţi elevii de la etajele 1 şi 2, clasele dinspre corpul nou, sunt cam câte două pe palier”, a povestit Ovidiu Tripşa, director CN „Dr. I. Meşotă”.

Totuşi, directorul spune că, pe fiecare palier, uşile prin care se face legătura între cele două corpuri de clădire au fost închise.

„Corpul vechi comunică cu corpul nou prin fiecare palier – parter, etajul 1 şi 2 – doar că accesul de trecere este controlat – cel puţin din punctul nostru de vedere – de nişte paneluri de termopane închise cu cheie, care n-au fost deschise şi accesul elevilor nu a fost permis niciodată pe acolo. Sunt trei uşi închise, pentru că şantierul mai are două uşi speciale pentru controlul incendiului”, a mai spus directorul.

„Cert era că sunt elevi în urgenţe. De la spital au declarat că este o substanţă toxică necunoscută, au făcut analize, elevii erau stabili, unii făceau perfuzii, la ora 11 noaptea erau 5 copii în spital, azi (ieri – n.r.) dimineaţă am aflat că numărul lor a crescut la 14.

Cazuri foarte grave nu ştiu să fie, ţin legătura cu diriginţii, cu părinţii, nu m-au anunţat încă”, a mai spus Ovidiu Tripşa.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: UPDATE! Taximetrist în comă după ce a fost lovit de o mașină de teren. „Practic se afla sub maşină, am reuşit să-l descarcerăm şi să-l preluăm cu SMURD-ul”

Next Story

Brasov: Concerte Carlas’s Dream, Lora, Compact, Viţa de Vie, Vunk până de Crăciun. Intrarea liberă! Vezi când și unde: