Brașov: NU se fac cursuri la Meșotă, pentru siguranța elevilor. Încă nu se știe ce i-a intoxicat pe cei 14 elevi

Last Updated on decembrie 16, 2016 Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov a suspendat cursurile la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” după ce 14 elevi au fost intoxicați cu o substanță necunoscută. Cursurile se reiau luni.

„Astăzi (ieri – n.r.) şi mâine (astăzi – n.r.) cursurile au fost suspendate. Aceasta este cea mai bună variantă pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt acolo. Au venit astăzi (ieri – n.r.) şi de la Direcţia de Sănătate Publică, au prelevat probe şi acum aşteptăm rezultatele”, a declarat, ieri, Ariana Bucur, inspector şcolar general al IŞJ Braşov pentru bzb.ro.

Brașov: NU se fac cursuri la Meșotă, pentru siguranța elevilor. Încă nu se știe ce i-a intoxicat pe cei 14 elevi 1

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Braşov, dr. Marcel Albean, a declarat că elevii internaţi urmau să fie externaţi, în cursul zilei de ieri, starea lor fiind foarte bună.

„Azi (joi – n.r.) se externează toţi copiii. Se simt foarte bine. Ieri (miercuri – n.r.) au mai venit doi mai degrabă pentru că i-au mobilizat ceilalţi. Şi a fost foarte bine că au venit. Tuturor li s-au făcut investigaţii, s-au luat probe de sânge, li s-au făcut radiografii pulmonare deoarece au fost expuse căile respiratorii. Pe digestiv n-au fost probleme”, a spus dr. Albean.

Reamintim că în noaptea de marţi spre miercuri, 14 copii au ajuns la spital, pentru că se simţeau rău. 12 au rămas internaţi. Elevii le-au povestit părinţilor că în clase de la etajul doi al corpului vechi se simţea un miros ciudat, dar puternic, iar directorul Colegiului spunea că profesorul care l-a sunat pentru a-l anunţa de situaţie, povestea că în clasă „nu se poate respira”, iar elevii acuzau „inflamaţii ale ochilor”.

Mai târziu, părinţii povesteau că şi-au găsit copiii „plângând, roşii la faţă, tuşind” sau „albi la faţă”. Ce s-a întâmplat de fapt, încă nu se ştie. Sunt doar supoziţii: muncitorii care lipeau linoleum în corpul nou aflat în construcţie ar fi grăbit uscarea adezivului cu aeroterme şi vaporii ar fi fost cei care au produs problemele.

În acte, adezivul nu e toxic, iar cei de la liceu susţin că trei uşi de termopan despărţeau şantierul de sălile cu elevi. Direcţia de Sănătate Publică şi IŞJ au început o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat mai exact.

Previous Story

(Video) Accident Brașov: 6 răniți după ce două autoturisme s-au ciocnit pe Zizinului

Next Story

Brașov: Se circula pe doua benzi pe sens si pe tronsonul II al ocolitoarei. Vezi anunțul primăriei: