Brașov: UPDATE! Junii te invită să serbezi Ziua Naţională în Piaţa Unirii

Last Updated on noiembrie 30, 2016 Braşovenii sunt asteptaţi joi, 1 Decembrie 2016, de la orele 12.00, în Piaţa Unirii (Prund) din Braşov, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României, organizată de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Preşedintele Uniunii, Vasile Bideţ, anunţă că evenimentul va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la Biserica Sfântul Nicolae din Şcheii Braşovului, informează stiri.rttbrasov.ro

15282043_1716965471952360_1596385190_n

Între orele 12.30- 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii. Momentul este cu atât mai important cu cât în acest an s-au împlinit 100 de ani de la Bătălia Braşovului şi de la prima instaurare a administraţiei româneşti în Braşov.

După ceremonial, un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Văluşescu va oferi publicului un spectacol de muzică specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00- 15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis, în mod tradiţional, prin jucarea vechii hore a junilor.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, militari aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” din Braşov vor participa la ceremonialul militar şi religios ce se va desfăşura cu această ocazie, joi, 1 Decembrie, orele 10.00, în faţa clădirii Modarom.

De asemnea, doritorii sunt aşteptaţi la ora 12.00 în Piaţa Sfatului, unde se va juca Hora Unirii. Participanţii sunt invitaţi la spectacolul folcoric ce se organizează, la ora 12.30, la Centru Cultural Reduta.

Tot la ora 12.00, în Gara Mare va putea fi vizitat Trenul Regal, care va staţiona la Braşov timp de 22 se minute, în drum spre Sibiu.

Previous Story

Brașov: FELICITĂRI! Denisa Dedu si Laura Chiper vor fi reprezentantele Coronei la Campionatul European din Suedia!

Next Story

Accident Brașov, lângă Mall-ul Coresi: Un șofer a fugit de la locul accidentului după ce a intrat într-o mașină în sensul giratoriu