Brașov. Se demolează blocul? Primăria s-a dat în judecată ca să anuleze o autorizație de construcție pe care a emis-o în ianuarie.

Last Updated on noiembrie 16, 2016 Deranj mare la Primăria Brașov după ce au descoperit că autorizația pe care au dat-o pentru construcția unui bloc în zona istorică din Bartolomeu nu este în regulă. Într-un gest de disperare Primăria s-a dat singură în judecată pentru anularea autorizație. În aceste condiții, clădirea va fi demolată?

După mai multe demersuri ale grupului Grupul de Iniţiativă „Salvaţi zona istorică Braşovul vechi”, Primăria Braşov a depus la Tribunalul Braşov o cerere de anulare a autorizaţiei de construire a blocului (foto jos) de pe strada Ioan Bogdan nr. 6, informează bzb.ro.

14800922_324907894543421_247121616_n

Imobilul se construieşte în zona de protecţie istorică, iar pentru construirea respectivului bloc, Primăria Braşov a eliberat autorizaţia de construcţie în luna ianuarie 2016, aprobând ridicarea unei clădiri cu parter, două etaje şi mansardă, în condiţiile în care regimul de înălţime acceptat pentru această zonă este maxim parter plus două etaje.

Municipalitatea braşoveană a eliberat autorizaţia după ce proiectul a primit avizul favorabil din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură.

După ce a fost emisă autorizaţia de construire, Grupul de Iniţiativă „Salvaţi zona istorică «Braşovul vechi»” s-a adresat mai multor instituţii, respectiv Inspectoratului de Stat în Construcţii, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Prefectura Braşov.

Potrivit iniţiatorilor petiţiei, Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că autorizaţia de construire pentru imobil a fost emisă prin încălcarea prevederilor legale. De asemenea, în urma unei sesizări transmise la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, această instituţie a răspuns că la data emiterii autorizaţiei de construire de către municipalitate, avizul de mediu nu era acordat, ceea ce face ca autorizaţia de construire să fie nulă.

Ce va urma?
„În urma verificărilor efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, municipalitatea a deschis la Tribunalul Braşov o procedură de anulare a Autorizaţiei de Construire.

Urmează ca instanţa de judecată să ia o decizie în ceea ce priveşte legalitatea . Dacă instanţa decide că autorizaţia este ilegală, aceasta va fi anulată, urmând fi eliberată una nouă care să se încadreze în prevederile legale privind numărul de niveluri din zona de protecţie în care se construieşte imobilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Previous Story

Brașov: „Scrisori călătoare” pe autobuzul 17

Next Story

Brasov: Polițistul Marian Godian te invită la Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere