Brașov: Tone de peşte congelat au fost aruncate din avion. Nu le luați

Last Updated on octombrie 6, 2016 În ultimele zile deasupra județului Brașov au survolat câteva avioane care au aruncat tone de pește congelat. Deși pare ciudat, acțiunea are o logică.

Explicaţia este următoarea: a fost declanşată o amplă acţiune la nivel naţional de vaccinare a animalelor, în special a vulpilor, împotriva rabiei, sau, pe înţelesul tuturor, a turbării, informează cancan.ro

14569760_1685558588426382_1821132479_n

Cum aceste animale sunt atrase de peşte, atunci când îl vor mânca vor fi automat şi vaccinate împotriva turbării, fiecare bucată de peşte având încorporată o pastilă împotriva acestei boli. De asemenea, potrivit datelor oficiale, de 8 ani, de când se desfăşoară astfel de acţiuni nivelul de îmbolanvire a scăzut la nivel naţional.

peste-cross

Douăzeci de tone de peşte congelat sunt aruncate cu ajutorul a zece avioane ultrauşoare spre zonele împădurite din judeţele Argeş, Sibiu,Braşov, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Arad, Mehedinţi şi Gorj. Acţunea face parte din campania de toamnă de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei.

Previous Story

Video Brașov: S-au urcat pe Turnul C.E.T. Braşov înalt de 280 m. Vezi cum este la înălțime:

Next Story

(FOTO) Accident Brașov: Două femei rănite la intrare pe centură, dinspre Hărman (FOTO)