Brașov: Se va deschide accesul între Piaţa Sfatului şi După Ziduri.. Parcarea se transfprmă în Piațetă

Last Updated on octombrie 8, 2016 Parcarea din spatele imobilului de la numarul 27 din Piața Sfatului, aflată chiar lângă zidurile vechii Cetăţi, va fi transformată de primărie într-o piațetă, așa cum era pe vremuri.

În data de 4 octombrie a fost emis certificatul de urbanism pentru lucrările de reabilitare a pavimentului din această piaţetă, dar şi pentru redeschiderea accesului prin această zonă – din strada Mureşenilor, prin gangul de la fosta Bancă Agricolă, către aleea de După Ziduri, informează stiri.rttbrasov.ro

„Avem în proiect amenajarea zonei de acces către această piaţă, cu acelaşi tip de pavaj ca şi pe celelalte străzi din Centrul vechi care au devenit pietonale, precum şi a pieţei propriu-zise, care ar putea fi un loc de relaxare şi destinat evenimentelor de mai mică anvergură, la fel ca Piaţa Enescu. Prin toate aceste amenajări urmărim să scoatem la lumină zone mai puţin vizitate de turişti, dar care au o importantă influenţă în evidenţierea oraşului medieval şi a rădăcinilor istorice braşovene, şi să creăm noi puncte de interes în Centrul Vechi, care să completeze obiectivele deja căutate de toată lumea”, conform unui comunicat al Primăriei.

Intenţia municipalităţii este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval şi cu cât mai multe zone pietonale, iar această zonă era printre ultimele care nu făceau deloc cinste zonei istorice a oraşului de la poalele Tâmpei.

După obţinerea certificatului de urbanism, edilii mai trebuie să obţină o serie de avize şi autorizaţii pentru a putea deschide şantierul. De asemenea, în prezent este în lucru strada Sfântul Ioan care se va transforma până la finele anului în întregime în pietonal.

Previous Story

Brașov: Piaţa de Miercuri va fi gata pînă la sfîrşitul lunii octombrie. Vezi ce mai spune managerul public al orașului:

Next Story

(FOTO) Accident Brașov: Un Matiz și un Audi s-au lovit frontal. Matizul este praf. Vezi aici foto: