Brasov: Airbus Helicopters a donat un aparat de zbor pentru elevii unui liceu din oraș. Vezi ce fac cu el:

Last Updated on octombrie 27, 2016 Elevii Colegiului Tehnic Transilvania vor învăța cum se repară elicopterele chiar pe un aparat de zbor adevărat după ce Airbus Helicopters a donat un elicopter pentru a-şi antrena noi specialişti.

La Colegiul Transilvania din Braşov există din nou, după mai bine de 20 de ani, o clasă unde se pregătesc tehnicieni în aviaţie. Airbus Helicopters, care anul viitor ar putea fabrica deja elicoptere H215 la Brașov, are nevoie de muncitori, scrie digi24.ro

Pe lângă scheletul elicopterului Puma, colegiul a mai primit şi mai multe componente fără de care aparatul de zbor nu poate funcţiona. Elevii vor învăţa, astfel, electronică, mecanică sau tinichigerie.

„Nu mai putem în anul 2000 să facem educaţie tehnică cu principiile din anii 40, 50, 70. Am pus la dispoziţie o strucutură de elicopter completă pe care copiii vor putea exersa şi vor putea face demonstraţii practice de lucru în aeronautică, în special pe domenul structură. Componente dinamice importante, o cutie de transmisie principală, un rotor principal de elecopter, un bloc hidraulic pentru pilotul automat şi o serie de alte echipamente”, spune Mihail Necula director operaţii Airbus Helicopters.

În Braşov, în acest moment sunt două şcoli profesionale unde elevii învaţă să lucreze pe aparatură pusă la dispoziţie de fabricile din zonă, iar Primăria vrea ca acest proiect să devină mai amplu.

Vezi video aici:

„Acest lucru face parte dintr-un pachet de cinci instituţii de învăţământ profesionale pe care ni le-am propus să le înfiinţăm în Braşov cu pregătire în diferite domenii de activitate”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Previous Story

(FOTO) Accident Brașov: Violent. Tamponare între un taxi și un Peugeot. Vezi aici foto:

Next Story

(Video) UPDATE! Accident Brașov: 5 persoane rănite, 3 mașini tamponate. Printre răniţi s-a aflat şi o tânără de 20 de ani, însărcinată