FC Brașov. UPDATE! Consilierii au respins prin vot preluarea clubului. Vezi ce spune primarul George Scripcaru:

Last Updated on septembrie 9, 2016 Consilierii locali au refuzat prin vot ca Primăria să preia clubul FC Brașov chiar dacă acest lucru a fost dorit de primarul George Scripcaru, el fiind de fapt și inițiatorul Hotărârii de Consiliu Local.

Consilierii locali braşoveni au respins în această după-masă Hotărârea de Consiliu Local privind preluarea de către Municipiul Braşov a unei cote părţi din procentul de 75,613% (reprezentând 3.978 de acţiuni), deţinut de acţionarul Alexandru Neculae, informează mytex.ro.

14194362_1670012633314311_1168800036_n

După ce comisiile de specialitate ale Consiliului Local Braşov au analizat documentele şi au dat aviz negativ, consilierii locali reuniţi astăzi în şedinţă ordinară au decis să refuze „mărul otrăvit”, cum au apreciat că este oferta venită din partea administratorului judiciar al clubului de fotbal.

„Ne propun să luăm 75% din acţiuni, valorând aproximativ 13 milioane de lei, când datoria clubului este de 64 de milioane de lei. Dacă dumneavoastră consideraţi că este oportun să ne asumăm o datorie de 64 de milioane de lei votaţi ca atare”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, înainte de vot.

La rândul său, primarul George Scripcaru a declarat că la masa credală sunt înscrise societăţi care aparţin celui care ar fi urmat să cedeze acţiunile şi care au de recuperat 40 de milioane de lei.

„Şi Municipiul Braşov este înscris la masa credală, avem de recuperat bani. Dacă exista o discuţie cu cei de la club poate se găsea o soluţie, dar s-a formulat doar o adresă scrisă prin care s-a făcut această ofertă şi am considerat că trebuie luată o decizie în Consiliul Local.

V-am înaintat sub formă de HCL această propunere care a fost înaintată Municipiului de administratorul judiciar”, a explicat edilul.

El a adăugat că Municipalitatea a susţinut cât a putut clubul, prin punerea la dispoziţie în mod gratuit a stadionului şi prin investiţiile făcute (spre exemplu, nocturna). „Am sprijinit această entitate şi financiar şi logistic”, a punctat primarul.

În fine, consilierul local Toro Tamas a precizat că „toţi oamenii de sport din cadrul Consiliului Local ne dorim ca Fotbal Club Braşov să supravieţuiască. Propun ca atunci când cei care administrează clubul reuşesc să plătească datoriile să revină cu propunerea. Până atunci, este o aberaţie”.

Previous Story

Brașov: Doua tinere din Franța, atacate de trei indivizi care au vrut să le violeze. Vezi cum au reusit sa scape

Next Story

Știați că pe tot Brașovul sunt doar 3 echipaje de ambulanță noaptea? „Unul din copiii mei venind dintr-o deplasare la Ploiești, a manifestat simptomele unei toxiinfectii alimentare grave . Am apelat Serviciul de Ambulanta de mai multe ori, disperati fiind de starea fiului nostru”