Brașov: Au început „Zilele Culturale Maghiare” cu târg tradițional în Piața Sfatului. Vezi aici programul:

Last Updated on septembrie 14, 2016 În perioada 13-18 septembrie Brașovul găzduiește a șasea ediție a „Zilelor Culturare Maghiare”.Târgul meşteşugarilor este unul dintre cele mai aşteptate evenimente iar multe dintre manifestările din acest an vor fi dedicate şi celor mici.

Nici evenimentele sportive nu vor lipsi, mai ales că Braşovul a dat mai mulţi campioni olimpici sau mondiali de etnie maghiară.

„În acest an am încercat să venim cu mai multe evenimente dedicate copiilor. O să avem teatru de păpuşi, o să avem terapie de poveşti cu actriţe, venim cu un eveniment sportiv în care publicul se va întâlni cu celebrii Jerebie Magda, Gyorffi Csaba şi Kicsid Gabor, care au făcut cinste sportului braşovean şi sunt de etnie maghiară”, a explicat marţi, Tamas Toro, consilier local şi organizatorul evenimentului, citat de stiri.rttbrasov.ro

În cele şase zile vor avea loc numeroase spectacole de teatru şi muzică, ateliere meşteşugăreşti, filme şi spectacole pentru micuţi. Trei din cele mai celebre trupe maghiare vor susţine concerte în ultimele trei zile de festival.

Joi, la ora 10.00, se va deschide târgul meşteşugarilor din Piaţa Sfatului, care va funcţiona până în 18 septembrie. Tot joi, copii de la Şcoala Gimnazială nr. 2 vor putea asculta poveşti, de la 17.00, în Piaţa Sfatului va fi un spectacol de dans popular, iar de la ora 18.00, la Biserica Unitariană va fi vernisată o expoziţie de grup. De la ora 20.00, pe scena din Piaţa Sfatului va urca pe scenă formaţia Republic, informează bzb.ro

Vineri, va fi o serată literară, de la ora 17.00, la Teatrul de Păpuşi, iar de la ora 18.00, în Piaţa Sfatului va fi şi un spectacol folcloric, după care, la ora 20.30 pe scenă va urca trupa TransylMania.

Sâmbătă, de la 11.00 va fi organizată o drumeţie şi vor fi prelegeri istorice despre Tâmpa. De asemenea, va fi o serată literară la Teatrul de Păpuşi, iar de la ora 20.30, în Piaţa Sfatului pe scenă va urca artistul Baricz Gergo şi trupa Metgtergyepeltek.

În ultima, respectiv 18 septembrie, la Casa Speranţei, de la ora 10.30, va fi o prezentare de carte, de la ora 16.00, la Hockey Pub vor fi prezentaţi cei mai buni sportivi maghiari. Seara va fi încheiată în Piaţa Sfatului, cu două concerte: Gobe Zenekar şi Piramis.

Previous Story

Brașov: Încep târgurile de toamnă. Vezi în ce locuri din oraș:

Next Story

Accident Brașov: Tamponare pe 13 Decembrie, trafic îngreunat spre mall-ul Coresi