Video Brașov: Grupul Sergiana, reacție la acuzațiile că aruncă gunoaie pe drumul spre Poiana Braşov

Last Updated on septembrie 21, 2016 Pe Facebook a fost postat un video în care niște persoane aruncă gunoaie în pădure. Persoana care i-a filmat îi întreabă de unde au luat deşeurile şi ambalajele, acestea spun că de la un hotel şi câteva restaurante din Sergiana Grup, trăgându-se concluzia că acestea nu ar avea contracte de salubritate şi că gunoaiele sunt aruncate în pădure.

Ieri, la sediul companiei Sergiana a fost organizată, azi, o conferinţă de presă, la care au participat Liviu Mereuţă – repsonsabilul pe relaţii publice, Cristi Rusu – directorul economic şi Adrian Zaharia – directorul comercial, informează mytex.ro.

Aceştia au explicat că societatea are contracte de salubrizare şi colectare deşeuri cu doi mari operatori de salubritate din Braşov, dar şi cu câteva firme mai mici, respectând toate normele „legale sau dictate de bunul simţ, care privesc curăţenia şi activităţile de colectare a deşeurilor”, iar pentru a clarifica acest aspect, au făcut, în această dimineaţă, şi o sesizare şi la Poliţia Locală Braşov, care va trebui acum să verifice în ce condiţii au fost aruncate acele deşeuri în apropierea pădurii.

Legat de imaginile prezentate, ni s-a declarat: „Nu credem, totuşi, că persoanele din înregistare au vrut să arunce sticlele, poate au vrut să le așeze mai bine în mașină. De ce le-ar arunca? Doar trăiesc din acest tip de activitate. Încă se cercetează cazul şi nu toate deşeurile ar proveni de la Sergiana. Putem spune că am văzut în înregistrare etichete de la câteva sticle de apă minerală – noi avem în restaurante alte mărci decât cele din imagine”, a spus Liviu Mereuță.

Directorul Adrian Zaharia a menţionat: „De altfel, atunci când am stat de vorbă cu cei din imagine, care lucrează la firma din Bucureşti cu care noi avem contract, şi i-am întrebat cum au stat lucrurile din punctul lor de vedere, aceştia ne-au spus că în ziua respectivă (17 septembrie) au avut o problemă la maşină în timpul mersului, că li s-a părut că aud o frecare la roţile din spate şi au crezut că din cauza încărcăturii, maşina fiind plină.

Vezi aici Video:

Aşa că au descărcat pachetele pe care le aveau în maşină, pentru a le rearanja mai în faţă. De altfel, de la noi ei nu ridică decât sticle, gratuit, conform contractului, nicidecum resturi menajere”.

Previous Story

Brașov: „Carrefour: pentru o viață mai bună … pentru ei poate … au dublat magazinul și au injumatațit parcarea”

Next Story

Aeroportul Brașov. Harghita își face aeroport. Înaintea noastră