Brasov. Record culinar: cea mai mare porţie de fasole bătută

Last Updated on august 10, 2016 Cea mai mare porție de fasole bătută cu ceapă prăjită din lume a fost preparată la cupa Vegetarian Grand Prix, competiție găzduită de centrul de evenimente Lux Divina din Brașov în weekendul 5-7 august.

Peste 2000 de porții din fasolea bătută preparată în mod tradițional au fost servite din gigantica tavă, iar preparatul a impresionat nu numai prin cantitate ci și prin gustul său excelent, informează bzb.ro

Acesta a fost doar unul dintre momentele inedite ale competiției Vegetarian Grand Prix, organizată de Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizație profesională membră în World Association of Chefs Societies, Euro Toques România și Centrul de evenimente Lux Divina.

Ajunsă la a doua ediție, competiția s-a consolidat și a devenit un eveniment de marcă în lumea rarefiată a bucătăriei ridicată la rang de artă. Un număr dublu de bucătari profesioniști față de ediția anterioară (80 față de 40 anul trecut) s-au întrecut să prepare cele mai surprinzătoare și gustoase preparate vegetariene și raw vegane.

La Centrul de evenimente Lux Divina s-au desfășurat toate fazele concursului: concursul de artă culinară și de cofetărie, proba de gătit live și finala concursului. Medalia de aur la secțiunea Lacto Ovo Vegetarian a revenit chefi-lor de la Lux Divina, iar la competiția pe echipe, Lux Divina și-a adjudecat medalia de bronz.

Previous Story

Accidente Brașov: Pieton lovit pe trecerea de pietoni si doua masini lovite într-un sens giratoriu

Next Story

Brasov. Noul RCA: 900 de lei la 40 de ani, 3.700 de lei la 20 de ani