Marşul tăcerii pentru FC Braşov. „Am fost făcut cetăţean de onoare pentru tot ce am făcut pentru Steagu’. Ce importanţă mai are acest titlu, chiar şi onorific, dacă echipa va dispărea?”

Last Updated on iulie 11, 2016 Fostul mare fotbalist al Braşovului, Csaba Györffy, se arată dezamăgit de neimplicarea oamenilor din oraș pentru salvarea echipei și propune organizarea unui miting de protest faţă de situaţia în care a ajuns FC Braşov.

„Nu înţeleg nimic din ce se întîmplă la FC Braşov. Mă opresc oamenii pe stradă şi îmi spun că Steagu’ nu mai e! Cum e posibil aşa ceva? Ce pot să le răspund? Rămîn mut!

Ce pot să le spun eu colegilor mei, lui Pescaru, lui Cadar, lui Nelu Naghi, lui Hîrlab, dacă şi cei mai tineri nu stăpînesc situaţia?

Cînd eram în putere şi jucam, chiar simţeam că nimic nu ne poate sta în cale. Acum… versul din imnul echipei, «şi cu Györffy pe extremă, rezolvăm orice problemă!» nu mai e de actualitate. Dacă ar depinde de mine rezolvarea problemelor de la FC Braşov, fiţi siguri că nu se ajungea aici“, spune Györffy citat de Monitorul Expres.

csaba_gyorffy_5613_20160711091436

Legendarul fotbalist braşovean nu înţelege cum de oamenii care iubesc acest club nu se implică. „Neculaie a făcut mult rău acestui club. Nu înţeleg cum a ajuns acest club pe mîna unui individ care a recunoscut că nu iubeşte fotbalul şi că pînă a ajuns să conducă echipă nu a văzut niciun meci de fotbal pe stadion. Dar nu e el singurul vinovat pentru situaţia în care a ajuns Steagu’.

Un alt lucru care mă intrigă este faptul că nimeni nu se implică şi aici mă refer la politicieni, autorităţi locale, oameni de afaceri şi chiar suporteri, iar acest lucru mă doare. Eu sînt cetăţean de onoare al Braşovului, dar acest lucru nu schimbă cu nimic situaţia.

Am fost făcut cetăţean de onoare pentru tot ce am făcut pentru Steagu’. Ce importanţă mai are acest titlu, chiar şi onorific, dacă echipa va dispărea? Toată lumea vorbeşte de faliment, de milioane de euro datorii. Înţeleg acest lucru, dar tradiţia trebuie să continue, chiar dacă asta înseamnă să începem de jos“, spune nea Buţi.

Un marş al tăcerii de la Roman pînă în Piaţa Sfatului

Fosta mare glorie a Braşovului consideră că ultima soluţie ar fi aceea ca braşovenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva situaţiei dramatice în care a ajuns clubul de fotbal.

„Am ajuns să cred că ultima soluţie ar fi ca oamenii să iasă în stradă pentru Steagu’. Să facem un fel de marş al tăcerii de la Roman pînă în Piaţa Sfatului. Cu siguranţă nu voi fi singur în acest demers, pentru că sînt convins că vor veni şi cei din generaţia mea în frunte cu Pescaru şi Cadar, dar şi cei mai tineri ca Mandoca, Ivan, Isăilă, Buga…

E singurul lucru care ne-a mai rămas de făcut! Aştept un semn de la suporteri, de la braşoveni. Eu sînt prea bătrîn ca să mă ocup de autorizaţii şi tot felul de acte. Şi încă ceva. Noi, «stegarii», am fost mereu civilizaţi. Nu vrem să facem scandal, nu vreau înjurături, vreau doar un protest paşnic, la care să participe alături de suporteri şi femei şi copii. Steagu’, FCM Braşov sau FC Braşov, spuneţi cum vreţi voi, este o stare de spirit. Oameni buni, nu lăsaţi Steagu’ să moară!“, este mesajul lui Györffy.

Previous Story

Brasov: 4 variante pentru rezolvarea problemei apei calde

Next Story

Brașov: Urmărire ca-n filme după un şofer care era să omoare un polițist. Judecătorii nu au vrut să-l aresteze